Lenovo Miix 2 10 tablet teszt

By  | 

Amikor meghallottuk, hogy egy Lenovo Miix 2 10 érkezik hozzánk tesztelésre az Intel Hungary-től, gyorsan rákerestünk mire számíthatunk és szinte kivétel nélkül egy levehető dokkolós, AccuType klaviatúrával párosított gép, azaz egy manapság oly népszerű hibrid nézett szembe. A másnap befutó doboz tetején azonban csak egy táblagép fotója köszönt vissza és a dobozt kibontva sem találtuk a mágnesesen csatlakoztatható billentyűzetet, kiderült létezik csak tablet változata is a gépnek.

lenovo_miix_2_10_teszt_14

Unboxing, fizikai paraméterek, megjelenés

Az elegáns, cipősdoboz méretű fekete csomagolás csapott vonalvezetésű fedelét leemelve egy süllyesztett mélyedésben rögtön megvillant a 10”-os Windows 8-as táblagép, alá rejtve pedig a töltőt és a dokumentációt találjuk.

lenovo_miix_2_10_teszt_01

A tablet méretei: 261 mm x 173 mm és mindössze 9,15 mm vékony, súlya 580 gramm. A formaterv kilóg a sorból: lekerekített sarkok, puha ívek helyett a szögletesebb vonalvezetés dominál, oldalról nézve pedig nem találunk egyetlen párhuzamos vonalat sem, a dokkoló éltől a képernyő felső széléig ék szerűen keskenyedik.

lenovo_miix_2_10_teszt_06

A 10 collos méret túl kicsi ahhoz, hogy a napi 8-10 órás munkanapot ezen vigyük végig, de utazáshoz, megbeszélésekre, otthon a kanapén fekve remek választás lehet, az AccuType klaviatúra opcióval pedig hosszabb gépelés is belefér.

Kijelző

A 10 collos 10 ujjas/érintőpontos IPS kijelző nem a szokásos 16:9-es full HD képarány és felbontás követi, hanem függőleges irányban valamivel nagyobb. A kijelző 1920 x 1200 pixel felbontású, azaz 16:10-es képarányú. Ez az extra 120 pixel rendkívül jól jön, legyen szó excel táblázatokról, word doksiról, vagy éppen böngészésről, igaz a 90 fokkal álló formátumba forgatás lehetősége mindig adott. A színek kiválóak, a betekintési szög remek, közelít a 180 fokhoz, de a fényes, glossy kijelző erősen tükröződik és gyűjti az ujjlenyomatok, a viszonylag széles keret pedig azt az érzetet kelti, mintha a kijelző kisebb lenne, mint valójában, de legalább a kijelző érintése nélkül lehet a szélén fogást találni. Ha kijelzőt valóban túl kicsinek találnánk, akkor pedig használjuk a HDMI kimenetet és kössük ki a nappali, tárgyaló TV-jére.

lenovo_miix_2_10_teszt_04

Aksi, üzemidő

A 24Wh teljesítményű aksitól sokat nem kell várni, de bizonyos körülmények között azért teljesíti a 8 órás katalógusadatot, de bekapcsolt Wi-Fi-vel, képernyővel, aktív használat mellett 6-7 óránként kell konnektor közelbe kerülnünk. Az amúgy erőforrásigényes filmnézés közben, viszont az ígértnél jobban bírta, egy majdnem pontosan 90 perces film alatt 83%-ig ment csak le az aksi, ami visszaszámolva 10 perc híján 9 órát eredményez. Amúgy a billentyűzetes, dokkolós verzióban sincs extra kraft (ahogy azt a HP Spectre X2 esetében tapasztaltuk), szintén a tablet részben lévő 24Wh-ra kell hagyatkoznunk.

Teljesítmény

intel-logo-2A Windows 8.1-es táblagépben egy négymagos Intel Atom Z3740 proci (Bay Trail SoC, 22mm) ketyeg 1,33 Ghz-en (burst mód: 1,86GHz) integrált grafikus vezérlővel, 2MB L2 cache. Az azonos órajelű előző generációs Clover Trail proceszorokhoz képest Sunspider böngésző/JavaScript tesztet kevesebb, mint fele annyi idő alatt teljesíti, mint az előd. Ez teljesítménynövekedés pedig nemcsak a szintetikus teszt, hanem a valós webes böngészéskor is megmutatkozik. A Windows 8 grafikus felület és az előre telepített Win8 optimalizált alkalmazások problémamentesen futottak és a full HD videólejátszás sem jelentett problémát, annak ellenére, hogy „csak” egy Atom proci figyel a gépben. A gyorsaság persze relatív, 3D-re ne használjuk, de böngészőben laptopszerű élményt nyújt.

Benchmarkok: WorldBench 8.1: 164, PC Mark 07: 2432, 3D Mark 06: 1763, Peacekeeper: 1086, SunSpider: 393 ms

lenovo_miix_2_10_teszt_09

Audió, hang

A tabletbe integrált sztereó hangszórók a JBL logó ellenére sem nyújtanak átlagon felüli minőséget, igaz a billentyűzet dokkolóba rejtett mélynyomó biztos sokat javít az audioélményen, de azt sajnos nem volt alkalmunk kipróbálni.

Csatlakozás, kiegészítők

lenovo_miix_2_10_teszt_08

Csak felsorolás szinten: Integrált 4.0-ás Bluetooth, 802.11 a/b/g/n WiFi, 3G GPS3 (Micro-SIM), Mini HDMI-port, Micro-USB, Micro-SD-kártyaolvasó, fejhallgató és mikrofon, 720p HD 2,0 MP-es előlapi és 5 MP-es hátlapi kamera.

4 hozzászólás