AirType – Pötyögj a levegőbe!

By  | 

A viselhető technológiák új frontját nyithatja meg egy texasi startup cég, amennyiben ténylegesen forgalomba hozzák forradalmi Bluetooth-os billentyűzetüket. Az már eleve érdekes megoldásnak számít, hogy az AirType billentyűzet konkrétan egy szem billentyűt sem tartalmaz (még az asztallapra vetítve sem), sőt ránézésre csak két mutatós karkötőnek nézné a naiv felhasználó, a műanyag kézelő viszont pontosan illeszkedik a tenyerünkhöz, és segítségével tulajdonképpen bármilyen eszközhöz csatlakoztatva gépelhetünk egy sima asztalfelületen pötyögve.

air-type-keyless-keyboard-designboom02

A leginkább okostelefonokhoz és tabletekhez használható billentyűzet ráadásul folyamatosan tanulja az ujjmozdulatainkat, némi használat után pedig már automatikusan kitalálja a beírandó szót, illetve kijavítja a kihagyott karaktereket és a gépelési hibákat.

Airtype1

A könnyen hordozható AirType megjelenéséről még nem sok infót közöltek, ám a jövőben valószínűleg sokkal több értelme lesz hasonló, a nyelvezetüket és a billentyűzet-kiosztásukat szabadon konfigurálható virtuális klaviatúrákkal dolgozni, mint a méretes fizikai pormágnesekkel.