MIOPS – villámgyors expo okostelefonról

By  | 

A Kickstarteren gyűjtenek jelenleg egy fényképezéshez rendkívül hasznos, távolról irányítható, programozható kioldóeszközre, aminek hála, nem reflexeinken múlna, hogy le tudunk-e kapni egy 9 mm-est, amint az éppen kettéhasít egy kártyalapot.

MIOPS-main

A MIOPS persze közel sem az első kioldó lenne, ami a manuális exponálást helyettesítené szenzorok és áramkörök segítségével (a Trigger Trap és a Nero Trigger is hasonló alapokon nyugszik), ám a kezelés és teljesítmény tekintetében az egyik leghasználhatóbb mobil megoldásnak ígérkezik.

MIOPS_08

A MIOPS-eszközhöz nem kell semmilyen kábeles összeköttetés, minden utasítás kiadható Bluetooth 4.0-n kapcsolaton keresztül (legalábbis a MIOPS Ultimate esetében), sőt még ez sem feltétlenül kötelező, okostelefon hiányában lehetőség van manuálisan is vezérelni a MIOPS Basic változatát.

MIOPS_02

Három fő kioldó módot építettek az exponálóba: a fényérzékelő módban a különböző villámlásokat, villanásokat és fényforrás-változásokat lehet remekül elkapni, amik legalább 100 milliszekundumig kitartanak, a lézermód a különböző tárgyak, állatok illetve emberek bemozgásakor süti el a fényképezőt és a vakut, míg a hangérzékelő módnál mindössze egy erősebb hanghatás szükséges a kioldáshoz.

MIOPS_03

MIOPS_04

Ezenkívül lehetőség van HDR-bracketing funkció, illetve timelapse-mód bekapcsolására is, továbbá egy extra port is rendelkezésre áll az esetleges további triggerek és szenzorok csatlakoztatására, ha például valaki hőérzékelővel, légnyomásmérővel vagy épp a levegő páratartalma alapján szeretné továbbturbózni a fotózást.

MIOPS_05

A Kickstarteren a támogatók már 189$-tól (~43.000 Ft) beszerezhetik a MIOPS Basic-et, a Bluetooth-os verzió pedig 229$-ért (~52.000 Ft), megjelenése leghamarabb idén decemberben várható. Mindenesetre a finanszírozásával már egész biztosan nem lesz gond, hiszen a kitűzött 75.000$ több mint duplája össze is jött.