BlackBerry Passport – Négyzetre emelik a tétet

By  | 

A patinás, ám kissé megkopott BlackBerry radikális újítással térne vissza az okostelefongyártók élvonalába, szeptemberben két high-end telefonnal is jelentkeznek, hátha sikerül elterelni a felhasználókat a közelgő iPhone 6 és más konkurensek mellől.

blackberry passport ára

A BlackBerry Passport phablet különlegessége, hogy a trendekkel ellentétben négyzet alakú a képernyője, ami ideálissá teheti dokumentumok, e-bookok olvasgatására és a netes böngészésre (bár zsebretéve vagy kézbefogva kérdéses, hogy mennyire lesz kényelmes), ráadásul a 4,5”-es panel 1.440 x 1.440 pixeles felbontást produkál, ami a kanadai gyártónál az eddigi csúcsnak számít.

passport-spreadsheet-productivity

A landscape-módot és a 16:9-es képarányt tehát el lehet felejteni, viszont meghagyták a fizikai QWERTY-billentyűzetet, ami különbőző gesztusokra képes reagálni és még trackpadként is funkcionál. A Passport mobilon soronként kb. 60 karakter lenne olvasható, ami már erősen közelít az optimálisnak gondolt 66-os karakterszámhoz, sőt nagy segítség lehet a mérnöki, egészségügyi és pénzügyi szférában dolgozóknak is, akiknek mind jól jöhet a kibővített képernyő a tervrajzok, röntgenképek kezeléséhez, vagy éppenséggel táblázatok és statisztikák elemzéséhez.

Passport_Classic

További specifikációt nem közöltek, viszont egyes elemzők meglehetősen nagy memóriát (3 GB RAM), erős Qualcomm-processzort, Adreno 330 grafikus procit, masszív 3450 mAh kapacitású aksit és kb. 13 megapixeles kamerát vízionálnak a Passportnál, a szeptemberi londoni bemutatón minden majd kiderül. Akiknek a négyzet alakú panel még túlságosan szokatlan, azoknak a BlackBerry a Classic modellt kínálja majd a megszokott optikai navigációs gombbal, érintőképernyővel és húzós hardverkiépítéssel.

A Blackberry Passport ára szakértői becslések szerint 550-650 euró (170-200e Ft) sávba várható.

1 hozzászólás