NVIDIA G-SNYC technológiás és keretnélküli gémer monitorok az Acertől

By  | 

Az Acer többek között néhány pazar gémeres monitorral is készült az idei CES-re, nevezetesen a 27 colos, 2.560 x 1.440 pixeles WQHD felbontású XB270HU és XG270HU modellekkel. Az XB270HU a világon elsőként használja az NVIDIA G-SYNC technológiáját, az XG270HU pedig abban a tekintetben világelső, hogy kijelzője teljesen keret nélküli, szélei szinte a káváig elérnek, vagyis a képernyő látható és hasznosítható területét a lehető legjobban kimaxolták.

acer-xb270hu_wp_05-970x646-c

Az IPS-kijelzős XB270HU-modell esetében az NVIDIA G-SYNC technológia azért jelent nagy előrelépést, mert a GPU által renderelt képkockák a képfrissítési rátának megfelelően azonnal megjelennek a képernyőn, jelentősen lecsökkentve ezzel a bemenetnél jelentkező lag-et (ami kevesebb mint 1 ms), lényegében megszűnik rajta a szellemkép és az elmosódás, a reakcióidő pedig értelemszerűen gyorsabb lesz.

Acer_XB270HU_03

Remekül együttműködik a PC-s NVIDIA GeForce grafikus kártyával, és a tűéles grafika egyértelműen jobb játékélményt biztosít, a személyre szabhatóságról pedig az ErgoStand talprész gondoskodik, amivel függőleges pozícióba is állítható a monitor.

Acer_XG270HU_01

A kistestvérnek számító XG270HU-típus válaszideje is 1 ms körül alakul, némileg rosszabb a betekintési szöge a TN-panel miatt, de legalább minden szükséges porttal ellátták, a HDMI 2.0 mellett DVI és DisplayPort 1.2-es csatlakozóval is rendelkezik, a monitor házát pedig újrahasznosított ABS-műanyagból gyártják, persze élénk és figyelemfelkeltő narancssárga csíkozással.

XG270HU-04

Szintén említésre méltó az Acer EyeProtect funkciója, ami segít abban, hogy kevésbé erőltessük meg a szemünket a monitor előtt, illetve hogy csökkenjen a hosszú távú látáskárosodás esélye, amire a programozók és egyes gémerek sajnos eléggé hajlamosak. A villódzásmentes panel mellett szintén alkalmazott ComfyView technológia a szobában lévő fényforrások visszatükröződését gátolja meg, háttérvilágítással kompenzál és a fényerőt is az aktuális fényviszonyoknak megfelelően finomhangolja.  Mindkét Acer-monitort 2015. márciusától kezdik forglamazni, az árazásuk még nem ismert.