Gombnyomásra felfújja magát a Fugu koffer

By  | 

fugu-luggage-002

A légitársaságok többsége főleg poggyászdíjakkal igyekszik lekorlátozni a csomagméreteket a repülőkön, a kézipoggyászt pedig mindössze 1-2 centi túllépés miatt számos helyen még tovább sarcolják.

fugu_luggage-07

A Kickstarteren indult gyűjtés egy olyan különleges bőröndre, ami feladott poggyászból azonnal átalakul sima kézipoggyásszá, így legalább az odaútra össze lehet préselni a csomagot, visszafelé pedig lesz hely a szuveníreknek feladott csomagként.

fugu-luggage_02

A Fugu kevesebb mint egy perc alatt fújja fel magát a 55 x35x23 cm-es méretről a 68 cm magas maximális csomagméretig, 40 literes űrtartalma gombnyomásra 120 literessé alakul, és ezzel még éppen nem lépi túl az FAA (amerikai légügyi hatóság) által megszabott maximális méretet.

fugu_luggage_test

A nevét a magát felfújó gömbhalról kapó, 4 kilós koffer oldala a felfújható csónakoknál is használatos PVC-s anyagból készült, ám szerencsére nem kézipumpával vagy tüdővel kell nekiesni, hanem egy elektromos pumpa van a táska belsejében elrejtve, ami ráadásul még bepakoláskor a műanyag zacskókból is segít kiszívni a felesleges levegőt, még tovább csökkentve ezzel a utazóholmik által foglalt helyet.

fugu_luggage_09

A könnyű kiszerelés egyáltalán nem jelenti azt, hogy maga a csomag sérülékeny lenne, egy-egy nekiütődés például meg se kottyan neki és össze sem csuklik, a tetején és alján lévő ABS műanyagborítás még magasról leejtve is bírja a gyűrődést, ezek mellett ráadásul még vízálló is a konstrukció, aminek a stabilitását és hordozhatóságát a nyolckerekes gurulórendszer garantálja.

fugu_luggage_suitcase_02

Extra polcok beiktatásával máris egy kisebb tárolórendszer alakítható ki belőle, a hotelben így még ki sem kell pakolni a ruhákat, emellett pedig ha igény van rá, akkor éjjeliszekrénynek, rögtönzött étkezőasztalnak vagy éppen laptoptartónak lehet kinevezni.

fugu-luggage-10

Az izraeli gazdasági minisztérium által is támogatott Kickstarter-projekt az 50.000$-os célt jelentősen túlszárnyalva már 215.000$ felett jár, így egész biztosan fogunk belőle hamarosan kézzelfogható példányokat is látni a reptereken, a támogatók egy laptoptáskával együtt már 219$-ért (~54.000 Ft) kapni fognak egyet a Fugu kofferjából, előreláthatóan valamikor 2015 szeptemberében. Karácsonyi ajándékötletek világutazóknak.