AirSwimmers: távirányítható repülő cápa

By  | 

Megérkezett a 2011-es év játéka az AirSwimmers, azaz a levegőben távirányítható repülő cápa és bohóchal! Az elmúlt hetekben az interneten végigsöpört youtube videó mára a 6 milliós nézettséget közelíti és valószínűleg jelenleg már azok vannak kevesebben, akik nem látták. Mi október közepén beszereztünk párat és teszteltük! Bemelegítésnek először a videó, ha még nem lett volna meg:


A lenyűgöző videó után magasra volt téve a mérce, így a kézbekapott doboz, csomagolás és annak tartalma nem teljesen hozta az elvárásokat, azért ebből a zseniális ötletből, koncepcióból sokkal többet ki lehetett volna hozni tálalás tekintetében, de a gyors piacralépéskor talán nem is erre koncentráltak, hanem, hogy még Karácsony előtt eljusson minnehova és legyen elég kiszolgálni az igényeket.

A dobozban a következő dolgokat találjuk: felfújható ballon, uszonyok, ballaszt anyag, meghajtás, távirányító és használati utasítás. A használatbavételhez szükség lesz még egy héliumpalackra vagy elvihetjük lufishoz, virágáushoz, papírkellékeshez felfújatni, ha nem akarunk ezzel bajlódni vagy megvenni egy palackot.

Miután felfújtuk az így óriás 145 cm hosszúra növekedet ragadozót, illeszteni kell a meghajtás és az úszonyokat, ami nem igényel különösebb szakértelmet. Ezután jön az egyik legfontosabb lépés: az AirSwimmers-t ki kell balanszírozni egy kis ballaszt anyaggal (kb. gyurma és benne van a csomagban) úgy hogy egy helyben lebegjen, magától ne szálljon fel a plafonra és ne is süllyedjen a padlóra. Ha ezzel is megvagyunk kezdődhet a fun!


Irányítása roppant egyszerű és pár perc alatt elsajátítható, fél óra múlva már profin fordultunk szűk helyen is. A távirányítón két gombot találunk. A bal oldalival tudjuk a hason lévő nehezéket a rögzítő síenen előre-hátra mozgatni, aminek következményében az Airswimmer orra lefelé vagy felfelé mozdul el, így lehet függőlegesen mozgatni, irányítani. A viccessebb rész a jobb gomb, aminek a nyomogatásával jobbra-balra tudjuk legyezni a hátsó farok úszót és ez szolgáltatja az előrehaladáshoz szükséges lendületet. Fordulni úgy lehet, hogy csak jobbra vagy csak balra csapkodunk.

Ugyan héliummal kell feltölteni, de egy lufival ellentétben 2-3 hétig jól bírja. A 3. hét körül kezdett kicsit megereszkedni, ekkor érdemes utántölteni. Az elsőre sérülékenynek tűnő ballon nagyon is jól bírja, ki volt már téve felfújható kalapáccsal történő csapkodásnak, vagy sikerült már nekinavigálni a plafonon lévő világítótestnek, ami ugyancsak forró volt. Apropó plafon: ajánlatos kizárólag beltérben használni, mivel, ha rosszul balanszíroztuk ki könnyen elszabadul az ég felé. Ha mégis vesszük a bátorságot és kivisszük a szabadba, akkor kössünk rá egy 2-3 méteres madzagot, így nagyobb esélyünk lesz elfogni, ha valamilyen oknál fogva megindulna felfelé.

Ja és megvásárolható itt: Airswimmers

10 hozzászólás