Életre kel a Helm-szurdoki csata 150.000 LEGO-kockából

By  | 

Bár már több mint 10 éve annak, hogy bemutatták a Gyűrűk Ura: A két torony c. filmet, de úgy tűnik még mindig megmozgatja az emberek fantáziáját a Peter Jackson-féle könyvadaptáció, főleg ami a film leglátványosabb jelenetét, a Helm-szurdokban játszódó csatát illeti. Két rajongó, Rich-K és Big J időt és pénzt nem kímélve örökítette meg ezt a nagyjelenetet a Rohan várával együtt, mintegy 150.000 darab LEGO-kocka és 1.700 LEGO-minifigura segítségével.

LEGO4

Négy hónapig építgették a monumentális várfalat és az ostromló haderőket egy ping-pong asztalnyi felületen, de még mindig nem készültek el vele teljesen, 90%-os készültségi szinten állnak, ám már így is közel 20.000$-t (~4.47 millió Ft-ot) ér a különleges LEGO-építmény.

LEGO9

LEGO7

Bevallásuk szerint a legnehezebb dolguk a kellő számú Elf-figurák összegyűjtésével volt, úgy kellett egyesével összevadászniuk őket a világ minden tájáról, hogy hűek maradjanak a filmes csatajelenethez. A lelkes Gyűrűk Ura-fanok bizonyára olcsóbban is kijöhettek volna, amennyiben 130$-ért (~29.000 Ft) szimplán megrendelik a LEGO Lord of the Rings-szériából a 9474-es „The Battle of Helm’s Deep” modellt, ám valószínűleg nem jelentett volna nekik különösebb kihívást az 1.368 darabos szett.

LEGO6

LEGO10

LEGO11

A befejezett remekművet szeptemberben a Cincinatti-ban megrendezendő Comic Con Expo-ra és a Fort Wayne-i BrickWorld kiállításra is elviszik, de az biztos, hogy nem lesz egyszerű elmozdítani a kész remekművet, tekintve hogy 72,5 kilót nyom a Rohan-kompozíció.

LEGO5

Akiknek nem ugrik be elsőre a szóban forgó filmes jelenet, azoknak mutatunk egy vicces LEGO-s videót a Helm-szurdoki csatáról: