nCycle: zár nélkül rögzíthető e-bringa, iTunes streammel, tablet tartóval

By  | 

Radikálisan újratervezte egy designer az elektromos kerékpár hagyományosnak gondolt külcsínét, Marin Myftiu forradalminak kikiáltott nCycle-koncepciója ugyanis a biciklis kiegészítők halmozása helyett a funkcionalitás javítására koncentrál elsősorban.

Kezdve rögtön a kormánnyal, ami dupla íves kialakítású, egyben helyettesíti is a lakatot, amennyiben összekapcsoljuk a két hurkot, ebben az állapotban pedig  360 fokban körbeforgatható és bármilyen oszlophoz vagy tárolóhoz rögzíthető.

Maga a váz össze is hajtogatható, és tulajdonképpen csak két lemezből áll, ezek közé zsúfoltak minden elektronikát, minimalizálva a külső hatásból adódó, netalán rongálásból származó károkat. Az áramvonalas szerkezetet látszólag semmilyen felesleges kiegészítő nem töri meg, még a lámpákat is igyekeztek a vázrészbe integrálni, a kerekeknél meg fémküllők helyett lyukacsos mintákkal igyekeztek az esztétikum irányába terelni a kerékpár design-ját, ám a kényelmi funkciókról sem feledkeztek meg.

A vázszerkezetben kialakított zsebes részbe praktikus módon laptopok , magazinok vagy könyvek csúsztathatók, így még kevésbé érezzük, hogy szállítunk egyáltalán bármit is (sőt alapból nem is látszik a tartó, ha nem teszünk bele semmit), az elülső lámpák hátsó részei pedig beépített hangszórók is egyben, amik Bluetooth-on keresztül kapják a zenés stream-et.

Okostelefon is beüzemelhető lesz a tervek szerint az nCycle e-kerékpáron, azonban a készítők kicsit veszélyesnek érzik azt a megoldást, ha a kormányszerkezetre helyeznék a telefont tartó dokkolót, ehelyett a váz belsejébe dugnák el a mobilt is, és a kormány jobb oldalán megjelenő holografikus kijelzőre vetítenék ki a telefonos képernyőt. Ez utóbbi már kissé túl futurisztikus színezetet ad a koncepciónak, mindenesetre a teljesen integrált kialakítás és a holografikus (még nem éppen létező) extra megérhet egyeseknek 4.000$-t (~880.000 Ft), amennyiben valamikor ténylegesen elkészül.