Okoságy horkolásgombbal: Sleep Number x12

By  | 

The $8,000, Select Comfort’s x12 bed uses cutting edge technology to make you sleep like a baby

Az alvásszakértő Sleep Comfort cég egy új fejlesztése a Sleep Number x12 alvásmonitorozó okoságy, ami túllép a szokványos alvásjavító módszereken, és kifejezetten az álmatlanul forgolódók számára készült.

Comfort’s-x12-Bed3

A SleepIQ alvásmonitorozás technológia segítségével az intelligens fekvőhely felméri az alvási szokásainkat, legyen az az éjszaka során előforduló mozgolódás, a szívritmus vagy a lélegzetvétel üteme, de lehetőség van akár a napi tévézés és koffeinbevitel naplózására is. Az ágyikó ezután Bluetooth-on keresztül rácsatlakozik egy iOS-készülékre, és egy külön applikációba menti le az adatokat, amiket aztán elemezni lehet.

Comfort’s-x12-Bed6

Weekly

Szerencsére az ágy matraca kétrészes és mindkettőt tetszés szerint lehet beállítani, így a hálótársak egyidejű mérése is megoldott, sőt ahogy bővülnek a mérési eredmények, úgy menti el kedvenc beállításként az ágy az alvási mintáknak leginkább megfelelő pozíciót.

Comfort’s-x12-Bed5

A beépített DualAir technológiának köszönhetően a szivacskeménység teljesen személyre szabható és a matracban lévő légkamrák is segítenek belőni a megfelelő testtartást, ám valószínűleg sokaknak a Partner Snore nyomógomb lesz a kedvenc funkciója, erre „ráhasalva” ugyanis a szomszéd térfélen horkoló hálótárs fejének a dőlésszögén fokozatosan változtat a program egészen 6 fokig, így csökkentve a zavaró hang kialakulásának esélyét, vagyis talán végre elfelejthetjük a takaró alatti rugdosással vagy orrbefogással járó manuális lenémítást. (Kisbabák esetében pedig a hangerőszabályzós cumi lehet hasznos cucc)

Comfort’s-x12-Bed9

Comfort’s-x12-Bed8

A távirányítón kívül hangutasításra is reagál az x12 ágyrendszer, így időben fel tudja venni a pihenő pozíciót, mire bebújunk a takaró alá. Viszont megágyazni sajnos  nem fog helyettünk, bármennyit is kiabálunk vele, de ha az éjszaka közepén felébredünk, mert mondjuk hív a természet, az ágy ezt is érzékeli, így alatta máris feldereng a visszafogott megvilágítás, hogy mezítláb nehogy lábon rúgjuk.

Comfort’s-x12-Bed11

Természetesen a masszázsfunkció sem hiányozhat, továbbá egy időzítővel lehet beállítani, hogy mikor tegyen minket vissza alvópózba, sőt még a villanykapcsolóért sem kell nyúlnunk, mert automatikusan lekapcsolja a lámpát az éjjeliszekrényen (ami egyébként dokkolókkal a tetején opcionálisan rendelhető hozzá).

The $8,000, Select Comfort’s x12 bed uses cutting edge technology to make you sleep like a baby

A Sleep Number x12 esetében a nyugodt alvás szó szerint aranyat ér, hiszen 7.999$-ért (~1,78 millió Ft) kapható majd a normál változat, a kárpitozott háttámlával és éjjeliszekrénnyel párosított okoságy már $15.399-t kóstál (~3,43 millió Ft).

Minden, ami ágy, alvás, pihenés, horkolás, szunyókálás: