iPhone mint távirányító

By  | 

Van pár olcsó termék az Apple Store-ban – nos, a Beacon app nem épp ebbe a kategóriába tartozik. A Griffin Technology és a Dijit cég közös fejlesztése a Beacon távirányítós megoldás, amit kifejezetten iOS eszközre (legfőképp iPhone-hoz) készítettek. Már januárban bejelentették, de csak június 15-től lehet a Store-ból megrendelni, potom 80 dollárért (~15.000 Ft). A Beacon tulajdonképpen két egységből tevődik össze – egy hardveres különálló egység az, ami konkrétan pénzbe kerül, illetve egy szoftveres alkalmazás, a Dijit Universal Remote App, ez pedig ingyenesen tölthető le az App Store-ból.

Az alkalmazás és a vevőegység a telefon Bluetooth-jelét használja ki, és infravörös jelekké alakítja át, hogy a különböző audió-videó eszközökkel valahogy mégis kommunikálni tudjon. A gyártó állítása szerint közel 200.000 féle TV, set-top-box, videó, DVD-lejátszó és egyéb médiaeszköz vezérlésére képes, szükség esetén frissítéseket is letölt magától, ha esetleg egy egység mégis kifogna rajta. Még vezeték és áram se kell a vevőegységhez, megelégszik 4 ceruzaelemmel. Aki esetleg még így is sokallja a vételárat, az barátkozzon meg a gyárilag kapott sima távirányítókkal.

5 hozzászólás

 1. husilaci

  2011. június 28. kedd at 11:28

  ebben mi a jó?? új sony tvk ezt alapból tudják…

  • molnard

   2011. június 28. kedd at 14:05

   mármint a sony tv-vel tudsz irányítani minden eszközt, tv-t, erősítőt, elektromos redőny, imac meg minden ami infrás? ilyen tv-t hol lehet venni, nekem kell!

 2. daninet

  2011. június 28. kedd at 12:11

  valószínű nem tudják, hogy 80-50 dollárért már logitech harmony-t lehet venni

 3. molnard

  2011. június 28. kedd at 13:07

  Nekem jobban bejön ez a megoldás, mint a logitech-es. Nekem egy L5 remote-m van, ami szinte ugyanez a megoldás, csak ott az infra egységet az iPhone-ra kell rádugni. Annyiból jobban tetszik a beacon-os megoldás, hogy itt teljesen különálló az infra egység, nem kell mindig keresgetni. Akinek van már iPhone-ja, vagy iPad-je az szerintem inkább preferálja az eféle megoldást, minthogy vegyen egy különálló távirányítót. Én kényelmesebbnek találom.

 4. ppp

  2011. június 29. szerda at 11:20

  na mostmár csak wc papír adagoló és kávéfőző kéne az iPhone-ba és mennék is megvenni!!!