Mobiado m|CUBE – zafír mobiltöltő kocka

By  | 

A kanadai Mobiado neve egyet jelent a méregdrága luxusmobilokkal. A Mobiado készülékek hardveres/szoftveres fronton nem feltétlenül az elérhető csúcstechnológiát képviselik, viszont a megmunkálást, kidolgozottságot, anyaghasználatot, árcetlit tekintve igazi luxusportéka, inkább óra/ékszer kategória, mint hétköznapi használati kütyü, persze telefonálni azért lehet vele.

mobiado-kocka-tolto3

A Mobiado most egy extravagáns töltővel erősít. Itt sem az volt az elsődleges szempont, hogy kicsi és könnyen hordozható legyen, sokkal inkább látványra gyúrtak. Az áttetsző üvegkocka közepén, mint egy szögletes zafírburger, figyel maga a Mobiado logós töltő, amihez egy micro USB porton csatlakoztatható a mobil, mintha az asztal lapja felett lebegne.

mobiado-kocka-tolto4

Nem rossz a minimál papírnehezék, azonban rossz rágondolni, hogy mekkora erő hat micro USB portra. Valószínűleg kimatekolták a mérnökök, mégsem aludnék nyugodtan, ha az éjjeliszekrényen ilyen pózban töltene a mobilom. Ha a reggeli ébresztőnél álmosan lecsapom, azt már nem biztos, hogy túléli az USB csatlakozó, ami a Mobiado telefonok árát ismerve jelentős anyagi kárral is járna.

mobiado-kocka-tolto2

A Mobiado m|CUBE töltő kompatibilis a Professional 3 (525e Ft), Grand Touch (800e Ft millió Ft) és Grand Touch Executive (1,1 millió Ft) szériákkal, de micro USB csatlakozóról lévén szó lehet, hogy bármilyen más teló rácuppantható, csak kérdés, hogy hogyan viseli egy átlagos USB port a levitálással járó megpróbáltatásokat.