Zaccnyomtató – RITI printer

By  | 

Akik szeretik vagy kénytelenek magukat naponta többször is felpörgetni munka közben egy csésze koffeinlökettel, sokat nyomtatnak és a környezetvédelem is szívügyük, azok most triplán örülhetnek.

Idén másodszor rendezték meg a Greener Gadgets Competitiont, azaz a fenntartható fejlődést támogató, környezetbarát, zöld kütyükoncepciók versenyét. A megmérettetés első szűrőjét követően 50 értékelhető pályamű maradt a döntőben. Az egyik legfigyelemreméltóbb alkotás (a vele szemben felmerülhető összes kétely ellenére) a koreai Jeon Hwan Ju által tervezett RITI printer, mely hagyományos tintapatron vagy toner helyett kávézaccot használ nyomtatáshoz.

A kávézaccot a kávépatronba töltjük (tea filterrel is működik!), behelyezzük az újrahasznosított papírt és jobbra-balra húzogatjuk a nyomtatófejet. Ez utóbbi tevékenységnek köszönhetően a készülék nem igényel elektromos energiát sem. De akkor hogyan csatlakoztatjuk a PC-re és hogyan érkeznek a nyomtatandó feladatok? Meg mi az a LED az elején? Meg egyébként is. Erre valószínűleg csak a printer tervezője (vagy még ő sem) tudja a választ. Van még egy kellemes mellékhatása is a kinyomtatott doksik diszkrét kávéillatban úsznak.