Snolo Stealth-X lopakodó szuperszánkó

By  | 

Ha decemberben is ilyen idő marad, akkor nagy szükségünk nem lesz rá, de azért jó tudni, hogy Új-Zélandon hat éve fejlesztik a szénszálas szuperszánt, mely jövő hónaptól rendelhető.

Szánkó fronton nem nagy a mozgás, utoljára 5 éve a teleszkópos, kézifékes AluRunner volt az, amit szívesen berepültünk volna, illetve még a Volkswagen GTI Crazy Bob volt említésre méltó, igaz játékszernek tűnő megoldás az AluRunner mellett.

Az új-zélandi fejlesztést Batman  is megirigyelné, a szénszálas, hi-tech szánkó vonalvezetése, megjelenése, akárcsak egy lopakodó vadászgépé és ezt nevében sem titkolja. Megalkotói Snolo Stealth-X-re keresztelték.

A legtöbb szánkóval ellentétben a Snolo Stealth-X egész jól irányítható, az első snowboard szélességű talpa lábbal kormányozható, a pálya aljára érve pedig egyszerűen összehajtható és a pillekönnyű szerkezet vállrakapható, hogy ismét becélozhassuk a felvonót.

A hi-tech persze nem jön olcsón, a Stealth-X könnyen pályázhat a világ legdrágább szánkója címre $3000-os (660.000 Ft) árcetlijével.

Érdekes lehet: