Epic Frequency hangfestmények

By  | 

Ha egy a nappali falán logó absztrakt műről legközelebb megkérdezik a vendégek, hogy mit ábrázol, akkor nem kell annyival letudni, hogy „fogalmam sincs, asszony vette IKEA-ban”, hanem egész sztori köríthető mellé és ez hanghullámonként  meg is ér $300-t (65.000 Ft) , legalábbis az Epic Frequency ötlettulajdonosa így gondolja.

Az Epic Frequency lényege, hogy híres emberek, híres mondásainak hanghullámait vizualizálják, azaz lenyomat formájában, képként, poszterként megvásárolhatóvá teszik. A 80×30 cm-es lenyomatok ára $139-ról, míg a 122×46-os vászon reprodukciók $299-ról indulnak. Minden híres mondás limitált szériás, 1-5000-ig számozott példányokként elérhetőek.

Köztük pl. Neil Armstrong 1969-es Holdralépésekor híressé vált „Kis lépés ez egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek” kezdetű mondata, vagy hogy a közelmúltból is nézzünk egy példát, Barack Obama 2009-es beiktatási beszédének teljes 18 perces verziója. Az amúgy interaktív kép egyes részein QR kódokat helyeztek el, így a mobilunkra letölthető app segítségével a kép bármelyik részébe belehallgathatunk.

Hasonlóan elszállt ötlet volt 2005-ben, amikor is kanadai művészlelkek DNS-en alapuló egyedi alkotásokat kezdtek el előállítani. Emberi és nem emberi DNS mintákat fényképeznek speciális eszközzel, majd az így kapott képre rágyúrnak különböző filterekkel, aminek az eredménye egy valóban egyedi, vászonra nyomott művészi alkotás. Az elpostázott nyálmintából előállított absztrakt képekért 4-800 dollárt kértek per darab.

3 hozzászólás