Hajoljon el Ön is a golyó elől! – Mátrix

By  | 

Mi lenne, ha a Mátrix valósággá válna? Mi lenne ha simán el tudnánk hajolni egy felénk száguldó golyó elől? Pár hete egy érdekes bejegyzéssel gazdagodott az amerikai szabadalmi hivatal listája: készül a bionikus páncél.

 

A koncepció szerint egy külső kütyü mikrohullámok segítégével monitorozza a légteret és ha a célszemély felé repülő golyót észlel, akkor közepes (nem halálos:) izom sokkolással térdre kényszeríti vagy odébb "ugrasztja" a porenciális áldozatot.

 

Ha egy védett személy elleni merényletről beszélünk és az amerikai filmekben látottak alapján feltételezzük, hogy a bérgyilkos nem merészkedik közel, hanem egy 1,5-2,5 km-re lévő ház tetején hasalva húzza meg a ravaszt, izzadtan remegő ujjával egy régebbi típusú mesterlövészpuskán, akkor még nem is tűnik olyan lehetetlennek a dolog, hiszen akár 2-3 mp is eltelhet, a lövés indításától a golyó becsapódáság, így ha az áldozat tudna a dologról, könnyen arrébb léphetne egyet. Más kérdés, hogyha egy ütősebb fegyver dördül 100 méterre, melyből 800-1000 m/sec sebességgel tör elő a lövedék. Valószínűleg a sokkolás hatására sem tudna arrébb pattani az áldozat.
Az egész mögött mégis elgondolkodtató, hogy a szabadalmi kérvényt nem egy őrült professzor, hanem az IBM nyújtotta be!

30 hozzászólás