PS4 és PSP2 – a vártnál előbb érkeznek?

By  | 

Már ideje szállingóznak a pletykák, hogy hamarosan érkezhet az új PSP és a sony a PS3-nak tervezett 10 év kifutási idő helyett pár évvel korábban piacra dobhatja utódját a PS4-et.

Az eddigi leghitelesebb utalás pár napja hangzott el a PSP2-re vonatkozóan. David Perry, az Acclaim kreatív igazgatója hintette el egy twitter bejegyzésben, hogy beszélt egy PSP2-n dolgozó mérnökkel. Ha ez igaz, akkor a prototípusnak már készen kell lennie. Ha pedig megvan a prototípus, akkor akár ősszel, de szinte biztos, hogy karácsony előtt megjelenhet a PSP2. Konkrétumokat nem sokat tudni, de az már szinte biztos, hogy a Sony kukázza az UMD meghajtót. Ezen a kijelentésen sokat lehetne vitatkozni, hogy kinek rossz, kinek jó és miért is. Legvalószínűbbnek a Memory Stick használata tűnik, de csak eleinte, átmenetileg, mert a Sony végleges célja állítólag, hogy a játékokat csak letölteni lehessen, azokat ne árulják boltokban, fizikai adathordozókon, csak 100% digitális termék formájában létezzenek.

Kevésbbé érdekes és még távolabbi hír, de 2006. november 11-én piacra dobott (Japán) Play Station 3 tízévre tervezett életciklusa valószínűleg elhamarkodott kijeelntés volt és ahogy az azért sejthető volt a mai rohamosan fejlődő világban, nem fogják a PS4-gyel megvárni 2016 karácsonyát. A megjelenési idő a jelenlegi állás szerint 2-3 évvel korábbra tehető. Mindenesetre, aki még emiatt bizonytalankdott még mindig érdemes egy PS3-ba beruházni.

Még több PSP2 koncepció a tovább után.

1 hozzászólás