A YouTube közösségi filmstúdiót nyit Londonban

By  | 

A Google-nek valószínűleg egyrészt elege lett névtelenség mögé bújó júzerek nehezen kontrolálható, sokszor uszító kommentjeiből, ezért, igaz egyelőre csak a tengerentúlon, de a YouTube-ot is elkezdte a Google+ irányába terelni és megpróbálni rávenni a felhasználókat, hogy ezentúl valós nevükkel, Google+ profiljukkal összekötve kommenteljenek az elkövetkezőkben. Másrészt, a videók minőségét tekintve (és itt nem a felbontásra, hanem a befektetett mögöttes munkára és a kivitelezés minőségére gondolok) a Vimeo mögötti lemaradást próbálja behozni, így London belvárosában hamarosan nyílik a „YouTube Creator Space”, azaz első közösségi YouTube filmstúdió.

A professzionális eszközökkel berendezett stúdió regisztrációt és bejelentkezést követően nyitva áll bárki számára. Azoknak a wannabe YouTube sztároknak, akik eddig csak egy webcam vagy mobiltelefon segítségével tolták a kontentet, a Creator Space egy igazi kánaán. Két fullosan felszerelt  stúdió teljes asszisztenciával, támogatással a vezérlőben, egy green screen szoba és egy 6-8 munkaállomásos vágó szoba. Mindezek mellett a szerencsés időpont foglalók a legújabb DSLR és mozikamerákkal forgathatnak.

A közösségi terekben lehetőség van megosztani a tapasztalatokat a hasonló cipőben járó kollégákkal, ha pedig ez sem lenne elég, úgy a Google folyamatos előadások és workshopok keretében kínál ingyenes képzéseket, csak hogy minél jobb anyagok kerüljenek fel a videómegosztóra.

A YouTube-ra felfoghatatlan mennyiségű videó kerül fel folyamatosan (a megtekintések száma pedig ennek sokszorosa) így az amúgy rendkívül impresszív londoni stúdió valószínűleg a nyitás utáni percekben a következő évre be lesz foglalva, de nagyon jó kezdeményezés és ha csak az első lépés is, de megkezdődhet a minőség irányába való terelés.

A YouTube számokban:

  • 60 órányi videót töltenek fel minden percben, ami azt jelenti, hogy egy órányi videó kerül fel a YouTube-ra minden másodpercben.
  • Naponta több mint 4 milliárd videót néznek meg.
  • Több mint 800 millió egyedi felhasználó keresi fel a YouTube-ot minden hónapban.
  • Több mint 3 milliárd órányi videót néznek meg havonta a YouTube-on.
  • Több videót töltenek fel a YouTube-ra egy hónap alatt, mint amennyit a három legnagyobb egyesült államokbeli tévétársaság hozott létre 60 év alatt
  • A YouTube forgalmának 70%-a az Egyesült Államokon kívülről érkezik
  • A YouTube a lokalizálásnak köszönhetően 39 országban, valamint 54 nyelven érhető el.
  • 2011-ben a YouTube-on több mint 1000 milliárd megtekintést hajtottak végre, ami azt jelenti, hogy a világ minden egyes emberére 140 megtekintés jut.

3 hozzászólás