Google Chromecast: streaming nagyképernyőn

By  | 

A Google-nál folyamatosan azon dolgoznak, hogy nekünk jobb legyen. A rengeteg próbálkozás között persze akad néha mellékvágány is, mint például a Nexus Q médialejátszó, amit a CNN egyenesen a 2012-es év top 10-es bukásai között emlegetett a megfelelő funkciók hiánya és túlárazottsága miatt ($299).

chromecast

Szerencsére a Google nem hagyta annyiban, megérkezett a Google Chromecast, az Apple TV és a Roku riválisaként, a saját előnyeivel és hátrányaival. Egyik legfontosabb előny rögtön az árcetli, hiszen mindössze $35-ba (kb.8000 Ft) kerül, amiben ráadásul 3 hónap ingyenes Netflix előfizetés is benne foglaltatik, így ezzel az opcióval gyakorlatilag megtérül a kezdeti befektetés, így a Nexus Q-val ellentétben most egy szavunk sem lehet az árazásra.

chromecast-plugged-in

Az eszköz használta rendkívül egyszerű és pár perc alatt működőképessé tehető. A pendrive méretű eszközt a TV egyik szabad HDMI portjába kell illeszteni, majd összepároztatni az otthoni Wi-Fi-vel. A Chromecast a fotelben ülve mobilról, tabletről és laptopról is vezérelhető. Fontos kiemelni, hogy a konkurencia felé sincs elzárva az őt, ugyanúgy vezérelhető iOS eszközökről is (iPhone, iPad, Mac).  Egyelőre a Netflix, YouTube, Google Play szolgáltatásokat támogatja (+Pandora érkezik), illetve bármilyen Chrome böngészőben megjeleníthető tartalmat. Saját háttértárral nem rendelkezik, közvetlenül streamel a felhőből.

chromecast3