Google bolt nyílt Londonban: Chrome Zone

By  | 

Megnyílt az első igazi Google-bolt a londoni Tottenham Court Road-on, ami azért is érdekes, mert eddig az internetes keresőóriás soha semmilyen kereskedelmi egységet nem nyitott a fennállása óta, de most végre elérkezettnek látták az időt, hogy a gombamódra szaporodó Apple Store-ok nyomába szegődjenek, de nem rögtön egy hatalmas üzlethelységgel kezdtek, megelégedtek a Currys-PC World Superstore egyik 27 négyzetméteres részlegével, az egész inkább hasonlít egy kisebb kiállítási pavilonra.

A bolt dizájnja magán viseli az összes Google-specifikus elemet, a Chrome logója ott virít a magasban, mindenhol színes lekerekített ülőalkalmatosságok és pultok, amikre egy rakás Samsung Chromebook van kipakolva. Merthogy a Chrome Zone névre keresztelt bolt csak és kizárólag ennek az egyetlenegy terméknek az eladására összpontosít (plusz a kiegészítőire). A Chromebook-ról azt kell tudni, hogy az egyik legelső olyan laptop, ami teljes egészében a vadiúj Chrome OS oprendszerre épül, ezen a platformon minden szoftvert és szolgáltatást csakis az interneten keresztül tudunk használni, a felhőből kell mindent letölteni, feltölteni.

Arvind Desikan, a Google regionális marketing –igazgatója szerint igenis fontos a vásárlóknak, hogy személyesen is kipróbálhassák a laptop kínálta újdonságokat, annál is inkább, mert ezt másutt nem nagyon tudják megtenni, a Samsung ugyanis ezt a típust kifejezetten csak online módon kívánja értékesíteni, ha már dedikált Chrome és Google-termékekről van szó. A Chrome Zone beindítása kísérleti jellegű, a karácsonyi szezon végéig tervezik fenntartani az eladói helységet, és ha sikere lesz, akkor további egységek megnyitásával folytatják, de az Apple Store-szinttől még azért elég messze vannak, ahhoz lehet, hogy kellene még egy második, netán harmadik termék is…