Versenyvízibiciklizz a munkába! – Schiller X1

By  | 

A kaliforniai Schiller Sport egy nem mindennapi vízibiciklivel szeretné feldobni a nyílt vízi közlekedést, talán abban reménykedve, hogy hátha el tudnak terjeszteni egy új alternatívát a vízparti nagyvárosokban, mondjuk munkába járáshoz. Már első projektjük, a vízen suhanó Baycyle is egy meglehetősen szokatlan felhasználása volt egy mezei biciklinek, az X1 pedálos vízibicikli viszont már anodizált, repülőgépeknél használatos alumíniumból és rozsdamentes acélból készült rácsszerkezettel operál, amit az önsúly minimalizálása érdekében nemes egyszerűséggel két felfújható úszórészre rögzítettek.

schiller-X1-water-bike-designboom04

Kormánylapát helyett a szobabiciklire hajazó felsőrész kormányával irányítható az X1 két oszcilláló propellere, amivel balra illetve jobbra fordítható a 20 és fél kilós jármű, ráadásul azon kevés kerékpárok egyike, aminek meg se kottyan a hátrafelé menet.

schiller-X1-water-bike-designboom06

Schiller_White_W_3

A tavakon és folyókon átgázolás ezen felül nem is jár semmilyen környezetkárosító hatással, nincs károsanyag-kibocsátás és zajszennyezés, csakis emberi meghajtásra van szükség, maga az összeszerelés és szétszedés pedig nem tart tovább 10 percnél, már ha van hozzá egy platós kocsink, amivel a vízparthoz fuvarozhatjuk a 121 x 91 x 25 cm-es pakkot.

schiller-X1-water-bike-designboom051

Schiller_3-Photo_Break

Az óránként maximálisan 8 csomóval (15 km/h-val) hasító, LED-es megvilágítással is rendelkező vízibicikliből összesen 250 darabot gyárt le a Schiller, darabját 6.495 dolláros áron árulja (~1,6 millió Ft), az exkluzív változatért viszont már 8,775$-t kell kipengetni (~2,17 millió Ft), amihez gravírozás, krómozás és garancia is jár.