Megajacht különbejáratú úszógarázzsal

By  | 

crn-jade-11

A CRN olasz hajóépítő cég már számos extravagáns jachttal örvendeztette meg a tehetősebbeket (CRN Navetto 43 Lady Trudy, Aztec, Chopi Chopi), legújabb megajachtjuk, a 60 méter hosszúságú J’ade pedig még a 2014-es monacói jacht-shown is döntős lett dizájn kategóriában.

CRN-JADE-01

Olyan családi lakóautót már láttunk, amelynek a gyomrában egy Ferrari F430-as bújt meg, illetve pár évvel később a Volkner bemutatott egy még durvább nyolc keréken gördülő erődöt, amelynek a csomagtartó garázsában ott lapul egy G650 lóerős Gumpert Apollo. Viszon yachtban a J’ade a világon az első, amihez külön úszógarázs is tartozik, egy 8 méteres Riva Ieso motorcsónak például gond nélkül beparkoltatható és emelőszerkezet sem szükséges hozzá, mert hidraulikus rendszere 3 perc alatt leengedi benne a vizet, sőt még komplett úszómedencévé is alakítható.

CRN-JADE-07

A belsőépítészeti megoldásokért a CRN mellett a Zuccon International Project tervezőiroda felel, klasszikus stílusát modern bútorokkal és prémium minőségű anyagokkal turbózták fel, mindenhol dominál a bőr-, márvány, fém- és faborítás.

crn-jade-12

A fedélzeten 14 fős személyzet mellett 10 főnyi vendég számára biztosított külön alvóhelység, utóbbiak a 4 darab kétszemélyes kabin és a tulajdonosi lakosztály kényelmét élvezhetik, az audió/videós szórakoztatóelektronikáról a Videoworks beépített rendszere gondoskodik, a szalonban pedig zöld márványból készült bárpulton kortyolhatják a pezsgőt.

crn-jade-23

A megajachtban két MTU 12 voltos, 1.500 kW teljesítményű motor üzemel 1.800 rpm-en, a csúcssebessége eléri a 16 csomót (~29.6 km/h), az átlagos utazósebessége pedig 14 csomó körül alakul (~26 km/h), amivel haladva hozzávetőleg 3.000 tengeri mérföld megtételére képes egy tankolással (~5.550 km), vagyis transzatlanti utazásokhoz kiválóan alkalmas.

crn-jade-14

Még egy helikopterplatform is helyet kapott a J’ade fedélzetén, azonban egy hirtelen landoló 1,5 tonnás gépmadár sem tudja kibillenteni egyensúlyból a 125 tonnás meg-jachtot.