Városnéző Google Earth virtuális túra, több mint 40 négyzetméteren

By  | 

Még 2009-ben kezdte fejleszteni a Google a Google Earth alkalmazás több képernyős megjelenítését: a Liquid Galaxy esetében egy helyett már 8 képernyőn lehetett virtuális repülőtúrán szállingózni egyes helyszínek között. Maga a fejlesztés egyébként nyílt forráskódú,  azt szabadon felhasználhatják mások, ennek megfelelően személyre szabható nézetek konfigurálhatók a célnak megfelelően.

Az ötlet nagyon megtetszett a párizsi építészeti és urbanisztikai központnak, ugyanis a Le Pavillon de l’Arsenal még tavaly megbízta a Google-t, hogy hasonló megoldást dolgozzanak ki a számukra, mert szerintük rendkívül látványos lenne a jövőbeli, 2020-as párizsi metropolisz megjelenítése 3D-ben ezzel a technológiával.

A végeredmény impozáns lett, immár 48 monitoron lehet izzítani a virtuális városnéző túrákat, mindezt több mint 40 négyzetméteres felületen és 100 millió pixelnyi felbontásban. A Google Earth esetében ez az eddigi legnagyobb megjelenítés, mégsem bonyolították túl a kezelését, hiszen 4 multitouch-képernyővel vezérelhető, tehát visszaköszön a megszokott csippentéses ujjtechnika, amivel szépen rázoomolhatunk minden utcára és nevezetességre.

A tovább utáni videón megtekinthető, hogyan zajlott lépésről lépésre az installáció előkészítése, a makettes modellezéstől kezdve a bekábelezésen át egészen a képernyők felpakolásáig.