Óratorony hotelszoba Belgiumban

By  | 

Gent város és az azonos nevű járás központja Flandriában. 250 ezer lakosával a Kelet-Flandriai tartomány legnagyobb városa, egyben fővárosa. A település a Schelde és a Leie folyók torkolatánál fekszik. A középkorban egyike volt a legnagyobb és leggazdagabb városoknak Észak-Európában. Ma kikötő- és egyetemváros. Tengeri kapcsolata a Gent–Terneuzen csatornán keresztül van.

Gent a harmadik legnagyobb vasútállomással rendelkezik Belgiumban, melynek épülete a város egyik kiemelkedő látványossága is egyben. Az eredetileg 1912-ben épült Szt.Péter vasútállomás idén ünnepli 100 éves évfordulóját, aminek köszönhetően az állomás és környéke egy komoly városrehabilitációs projekt keretében újul meg. Természetesen a történelmi értékeket, többek között az óratornyot is tiszteletben tartva, eredeti formájában megőrizve.

Azonban a felújítási munkálatok idejére, a nyár folyamán, átmenetileg megszentségtelenítik. A japán Tazu Rous a 23 méter magasan figyelő óra köré egy hotelszobát épít, ahol a nyár folyamán bárki megszállhat és intim közelségbe kerülhet, az amúgy eddig csak legalább száz méterről szemlélt látványossággal. Azonban a sok száz turista, akik továbbra is kívülről nézegetnék, fotóznák, csalódni fognak, hiszen csak egy konténert látnak majd az óra helyet, miközben két kiváltságos magáénak tudhatja.
A Hotel Gent szobaára egyébként abszolút megfizethető kategória (105 EUR/éj), semmivel sem drágább, mint egy átlagos belvárosi háromcsillagos, így nem csoda, hogy már egész nyárra kiadták.

Hamár óratorony és lakás, akkor mindenképpen a New Yorkban 4,8 mrd forintnak megfelelő dollárért áruba bocsátott 600 négyzetméteres luxus triplex a befutó, ahol az órát az utcán bámészkodók elől sem rejtették el, miközben a lakásnak is szerves részévé vált.

1 hozzászólás