Gmail: kínos pillanatoktól menthet meg a visszavonható email

By  | 

Valószínűleg már mindenkivel előfordult, hogy olyan hirtelen felindulásból olyan SMS-t vagy emailt küldött el, amit aztán pillanatokon belül megbánt, de ugye a szó elszáll, az írás marad és az üzenet könyörtelenül célbaért. A hirtelen felindulás mellett még becsúszhatnak kisebb nagyobb figyelmetlenségek, például kolléga felé forward helyett reply-ban elküldeni egy ügyfelet a melegebb éghajlatra vagy Kálmán Beát „Kedves Kálmán”-nak szólítani. A felismerés persze csak a SEND gomb megnyomása után villan be, de akkor már későn. Ha SMS-t nem is, de meggondolatlanul küldött emailjeinket mostantól beállítás függvényében 5, 10, 20 vagy 30 mp belül visszavonhatjuk, feltéve, ha Gmailt használunk.

email

A szolgáltatás persze nem új. Konkrétan 2009 óta elérhető a Google Labs-ben a béta funkciója. Nem tudni mi tartott 6 évig a Googlenek, hogy alapból elérhetővé tegye, de a hivatalos bejelentés értelmében hamarosan mindenkinek megjelenik majd az új funkció a Beállítások / Általános fül alatt:

Persze maga a Gmail is public beta állapotban volt 2004-től, egészen 2009-ig, így az amúgy szuperhatékony és innovatív Google esetében nem ritka a több éves tesztfázis.
További Gmail és Google Maps praktikákért katt.