Esküvői gyűrű az űrből

By  | 

A Virgin Galactic által jövőre üzembe helyezni kívánt utaztatás mellett egyesek már nem csak űrturistákat, hanem mást is kilőnének az űrbe profitszerzés céljából. Pár ékszerész úgy gondolta, hogy aranyból készült eljegyzési gyűrűket is érdemes Föld körüli pályára állítani, majd később jó áron értékesíteni őket, az újfajta szolgáltatás mindenesetre nemrég debütált a Dubai International Jewelry Week ékszerész-kiállításon.

A Space Wedding Rings aranygyűrűk sajnos nem más bolygó nemesfém-készletéből származnak, rendes földi fehéraranyból készültek, és legfőbb jellemzőjük, hogy legyártásuk után egy díszcsomagban, egy UP Aerospace SL-5 típusú rakétán utazva egy 15 perces rövid sétát tesznek az atmoszférában, ezen belül 4 percre ki is lépnek az űr sötétjébe 110 km-es magasságig, vagyis kapnak egy kis ízelítőt súlytalanságból és nagy dózisú radioaktív sugárzásból.

A gravírozott, 18 karátos gyűrűkből összesen 50 pár készül, párjuk 17.000 dollárt kóstál (~4 millió Ft), és bár a szerelem mellett mástól is sugároznak, vélhetően nem ártalmasak az egészségre. Erre mondják, hogy szerelmed elröpített az űrbe?

Persze azok sincsenek kizárva a buliból, akiknek nincs esküvőjük, nekik a sima Space Rings is bizonyára megfelel sima hétköznapi ékszerként 12.000 dollárért (~2.8 millió Ft), ezeket is megröptetik a „semmiben”, csak nem hát olyan díszesek, de természetesen ebből sincs több 50 párnál.

2 hozzászólás