Ajándékötletek világutazóknak, utazós ajándékok

By  | 

Az utazás, új világok felfedezése talán az egyik legjobb hobbi, életcél. Az utazás kínálta élmény, kaland az egyik legjobb dolog az életben, amire a pénzünket költhetjük. Mivel lepjük meg világutazó családtagunkat, barátunkat, kollégánkat? Ajándékötletek felfedezőknek, nagy utazóknak, klasszikus slágertermékek és 2015-ös újdonságok.

Kaparós térképek

Facebookon már számtalan alkalmazás létezik, amelyeken keresztül közhírré tehetjük hosszúhétvégés, nyaralós vagy éppen világhódító utazásainkat. A recept egyszerű: egy világtérképen megjelölhetjük azokat az országokat, területeket, amerre már jártunk, így egy-egy színnel elkülönülnek a már meglátogatott országok a még felfedezetlen területektől. Olyan ez, mint egy területfoglalós társasjáték a Risk, a Catan vagy a Diplomacy, csak a való világban és visszafoglalásra sincs lehetőség, hiszen az emléket elvenni nem lehet. Most jó hír a világutazóknak, vérbeli Willy Fogoknak vagy a nekik ajándékot keresőknek: megérkezett az offline változat egy pazar poszter formájában, számos egyedi verzióban és több méretben.

Mi a kaparós térkép alapötlete, hogyan működik? A dekoratív kartonhengerben érkező világtérképet kiterítve arany réteg fedi, mely egy radír vagy pénzérme segítségével lekaparható, csakúgy mint egy kaparós sorsjegy esetében. Lekaparva a különböző földrészek országai különböző színekben tűnnek fel. Ha véletlenül lekaparunk egy olyan országot, ahol még nem jártunk, akkor az olyan, mint az étel, amit megfogtunk: muszáj lesz megenni vagyis meglátogatni, következő nyaralásra betervezni. Ha sok utazást és velejáró kapargatást követően már elég mutatós és meggyőző, akkor ideje megadni neki a riszpektet: vigyük el képkeretezőhöz és akasszuk egy jól látható helyre a nappaliba.

Deluxe kaparós térkép

Deluxe verzió: fekete alapon arany kontinensek, lekaparást követően színesben előbukkanó országok. A térkép alján pár extrát is tartalmaz, mint a hét legmagasabb meghódításra váró hegycsúcsot, a legmélyebb óceánokat és a legmélyebben fekvő alföldeket. Két méretben érkezik:

deluxe-kaparos-vilagterkep-ajandek-00

Klasszikus kaparós térkép

Klasszikus verzió: fehér alapon arany kontinensek, lekaparást követően színesben előbukkanó országok. Két méretben érkezik:

A kisebb, mobil verzió egy 30*5 cm-es hengerben elfér a bőröndben, táskában, utazáshoz is magunkkal vihető, a nagyobbat inkább otthonra a lakásba ajánljuk.

kaparos-vilagterkep-ajandek_000

Világ fővárosai kaparós térkép – új 2015-ös!

A sorozat egyik új 2015-ös modellje, az urbánus világjárókat célozza, a nagy A1-es méretű (82,5 x 59,4cm) térképen megtalálható a világ összes fővárosa és mini állama Abu-Dhabitól Zágrábig! Az elegáns fekete világtérképen élénk piros pontok jelzik a fővárosokat. Többségükről extra információkhoz is juthatunk. Világ fővárosai utazós kaparós térkép

fovarosok-vilagterkep-kaparos-ajandek_05

Európa kaparós térkép

Ha világhódítás még ráér, keressünk közelebbi, könnyebben elérhető célokat, fedezzük fel Európát! A kaparós Európa térkép, nem csak színében (kék alapon ezüst kontinensek), hanem méretében is eltér a többi térképtől, hiszen egyetlen közepes A2-es méretben (54,8 x 43,5 cm) érkezik. Különlegessége még, hogy bal oldalt megtalálhatjuk Európa legfontosabb nevezetességeit az Eiffel toronytól a London Eye-ig és meglátogatásuk után ezeket is lekaparhatjuk, vagy lekaparhatja a szerencsés megajándékozott. Kaparós Európa térkép

europa-kaparos-terkep-ajandek_00

Gourment kaparós térkép – új 2015-ös!

Zabáld magad végig Európán! Vagy EU-konform módon fogalmazva: kulináris kalandozások az öreg kontinensen a kaparós goument térkép iránymutatásával. Remek ajándék ínyenceknek, gasztrobloggereknek, azoknak akiket jobban érdekel egy tökéletes croissant, mint az Eiffel-torony, akik az utazás során nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy megismerjék a célország gasztronómiáját és nem félnek kipróbálni a helyi tradicionális ételeket sem. A többi térképpel ellentétben itt most nem a városokat, területeket kaparhatjuk le, hanem az adott országban kipróbált ételek neve fölül kaparhatjuk le a fóliát. Creme brulee, currywurst, gazpacho, paella, baklava, kasha, pulla, inlagdsill, wienerschnitzel,tagliatelle, kavarma stb. Magyarországról nyilván a gulyás került fel, míg a hideg meggyleves már kevésbé magától értetődő. A gourment térkép bakancslistát végigkajálva 51 ország 131 népszerű ételét ehetjük végig. Életre szóló feladat és ajándék. Méret: 60 x 80 cm. Csinos ajándékhengerben érkezik.

gourmet-terkep-kaparos-01 gourmet-terkep-kaparos-07

Kaparós útinapló

A népszerű kaparós térkép 64 oldalas útinapló formátumban is kapható. Egyik zsebében a napló, a másikban a 8 db kaparós kontinens. Utazáshoz könnyebben magunkkal vihetjük, mint a térképet és írogathatunk is bele. Az úti élmények, csomagolnivalók feljegyzése mellett egy kaparós sorsjegyhez hasonlóan a térképen lekaparhatjuk, hogy merre jártunk. Kaparós útinapló

kaparos-utinaplo

Bakancslista útinapló – új 2015-ös!

A népszerű kaparós térkép útinapló változata extrákkal fűszerezve. A 8 db kontinens kaparós változata és az útinapló mellett egy masszív 300 úticélt tartalmazó bakancslista vár meghódításra 4 kategória szerint felosztva: természet, kultúra, aktív programok és konyhaművészet. Látogass el az Angkor Wathoz, ha Kambodzsában jársz, Indiában menj el tigrislesre, Bruneiben nézd meg Omar szultán mecsetét, fuss a bikák elől Spanyolországban (ezt még mi sem ajánljuk), merülj hajóroncshoz Egyiptomban stb. 300 életcél a határokat nem ismerő, bevállalós kalandvágyóknak. Bakancslista útinapló!

bakancslista-utinaplo-02

Utazástervező hűtőmágnes

Sokan szeretik a már bejárt, meghódított országok trófeáit hűtőmágnes formájában gyűjteni a hűtő ajtaján, így jött az ötlet: miért ne tervezhetnénk meg a következő utazást is a hűtőn? Itt az 58 darabos mágneses utazástervező szett. Első lépésként kirakhatjuk a kontinenseket, a kb. 48*25 cm-es világtérképet, majd beilleszthetjük a kiindulópontot és az útközbeni állomásokat, megjelölhetjük az utazás módját (repülő, hajó, busz stb.) szárazon törölhető filccel pedig megjegyzéseket írhatunk útitervünkre. Egész évben mindig előttünk lehet a hűtőajtón a következő esedékes nagy utazás terve!

utazastervezo-hutomagnes

Krétatábla világtérkép – új 2015-ös!

Öntapadós, falra, szekrényre ragasztható 100 x 45 cm-es krétával írható világtérkép, amin megtervezhetjük a következő utazást vagy bejelölhetjük az elfoglalni kívánt országokat.

kretatabla-terkep

Parafa világtérkép

Öntapadós, falra, szekrényre ragasztható 100 x 45 cm-es parafa világtérkép, amire fotókat, képeslapokat lehet rajzszögezni vagy a következő utazást tervezgetni.

parafa-vilagterkep_rajzszog-kepeslap_00

Not Your Bag! bőröndcímke – új 2015-ös!

Előfordult már, hogy a sok ugyanolyan bőrönd közül valaki a tiédet kapta a le a reptéri futószalagról? Itt az egyértelmű felségjelzés, hogy Hálló, el a kezekkel! ez „Nem a Te Csomagod!” Hátoldalán átlátszó zsebbe csúsztatható be a tulajdonos elérhetőségét tartalmazó címke. Erős strapabíró, gumis műanyag. (utolsó darabok…)

not_your_bag_borond-cimke-01

Bőrönd mérleg

A fapadosok egyre jobban bekeményítenek, a felvihető poggyász súlya általában 12-16 kg, de ha extrában fizetünk egy plusz csomagért azzal is 20 kg-on belül kell maradnunk. Kifelé még egész könnyű, de hazafelé a szuvenírekkel már bajosabb. Ha magunkkal visszük ezt a könnyű, kisméretű digitális bőröndmérleget, akkor a visszaúton sem kell paráznunk a túlsúly miatt, még időben ellenőrizhetjük hol tartunk az újabb üveg ajándékbor beszerzése előtt. Tengerentúli csomagok mérlegelésére is alkalmas, 50kg-ig van hitelesítve.

borond-merleg-digitalis

Szombaton is nyitva!

November második felétől egészen Karácsonyig szombaton is nyitva vagyunk este 19h-ig, utolsó hétvégén pedig vasárnap is. Nem kötelező előzetesen webshopon rendelni, de örülünk neki. Simán online rendelés nélkül is be lehet sétálni a boltba, ami az Opera, Arany János Metró megálló és a Bazilika háromszögben található, és ahol állandó raktárkészletet is tartunk. Pontos cím és évvégi nyitvatartás: Bp.6.ker. Ó u. 2. nyitva: H-P: 13-19h, Szombaton: 10-19h