Philips Fidelio – Android-os dokkolók

By  | 

A különböző iPod és iPhone-dokkolókkal már Dunát lehetne rekeszteni, de más platformra eddig csak azért nem érte meg ilyesmit fejleszteni, mert márkánként más szabvánnyal szembesülnek a gyártók, úgy pedig nehéz vagy csak nem éri meg dokkolót, zenelejátszót gyártani.


A Philips viszont talált egy univerzális megoldást az Android-operációs rendszert használó telefonok számára, ami lehetővé teszi az összes típus csatlakoztatását, ezt egy innovatív microUSB-konnektor segítségével sikerült elérni, állítólag különböző pozíciókban és beállításokban mindegyik telefontípusba passzol.

A Philips Fidelio termékcsalád ( a csigaszemű Airplay-s SoundSphere megvan? ) rögtön háromféle dokkolóállomással indít a piacon, ezek csak és kizárólag Android-os eszközökkel hajlandóak együttműködni. Elsőként itt a hangzatos nevű AS851 egység (első két kép), ő a zászlóshajó, 30 wattos hangszórókkal, külön távirányítóval, hangszínszabályozóval, DSP-támogatással, 199 fontért (~73.000 Ft).


A kisebbik testvére az AS351-es típus (a 3. és 4. képen) az előzőnek kissé mobilabb, AA-ceruzaelemekkel is működtethető változata, vele külső helyszíneken is nyomathatjuk a zenét, persze a 10 wattos hangszórók miatt némileg szerényebb hangerősségben, mindössze 129 fontért (~47.000 Ft).


A legkisebb típus, az AS111-es dokkoló (utolsó kép) tulajdonképpen csak egy rádiós ébresztőóra, amire Android-telónkat rátehetjük tölteni, 10 wattos teljesítménnyel, 360 fokban szórja a reggeli ébresztőt legnagyobb örömünkre, ő 70 fontba kerül (~30.000 Ft).

Érdekes megemlíteni a zenelejátszást mindegyik típusnál, az ugyanis eléggé eltér az iPod-os megoldástól. Saját zenét csak úgy fogunk elővarázsolni az állomásokból, ha külön letöltjük a telefonra a Philis Fidelio app-ot az Android Market-ről, ez az alkalmazás pedig Bluetooth-os kapcsolatban átstream-eli a zenefájlokat a lejátszóegységre, ez csak annyiban rossz, hogy közben jobban eszi az okostelefon akkuidejét (na jó, vissza is töltődik), valamint tudvalévő, hogy Bluetooth-on nem a legtökéletesebb minőségben szól a zene, de egyelőre ez van.

2 hozzászólás