Falhoz szegezi az iPad-et

By  | 

Különleges iPad-dokkolót dob piacra az iRoom, legalábbis speciális abban az értelemben, hogy nem sok dokkolóállomás készül kifejezetten falra szerelhető változatban.

Az iDock állomás minimalista dizájnt kapott, de a készítők szerint mégis feldobhatjuk vele a nappali hangulatát, ráadásul ez a dokkoló mozog is, szó szerint előrebillen a foglalata, ha közelítünk felé egy beépített szenzornak köszönhetően. Persze gombnyomásra is működik, de van annyira önálló, hogy az iPad-et behelyezve automatikusan becsukódik, és rögtön tölteni is kezdi, közben pedig nyugodtan használhatjuk azokat az app-okat, amiket amúgy normál esetben is szoktunk.

Mindkét iPad-generációval kompatibilis, sőt még integrált audió-kimenet is található rajta, ide bármilyen hangberendezést csatlakoztathatunk, és iPad-ről már játszhatjuk is a kedvenc zenelistánkat, a bökkenő csupán annyi, hogy egyrészt magán az iPad-en is található audió-kimenet, továbbá nem éppen szép látvány a falról lelógó audiókábel, max. ha az is a falban fut, egy vezetéknélküli megoldás kicsit elegánsabb lett volna.

Álló és fekvő pozícióban is falra szegezhető, de jó ha tudjuk, hogy ez az iDock két külön változata, a panoráma típusú keret drágább, mivel talán kicsit esztétikusabb a fektetett pozícióban, ez a variáció 1.099 dollárba kerül (~253.000 Ft), míg a portré állású változat „csak” 999 dollárt kóstál (~230.000 Ft). Önmagában persze röhejes, hogy egy kiegészítő többe kerül, mint a belevaló eszköz, a gyártó leginkább hotelek, éttermek, jachtok, kórházak és cégek számára ajánlja előszeretettel, akik talán nem annyira árérzékenyek.

A tovább utáni videóban meg is nézhető, hogyan működik a billegős iDock a gyakorlatban.

6 hozzászólás

 1. Jóakaró

  2011. november 26. szombat at 13:36

  ” …de hát az osztrák cég nem is az átlagos felhasználókat célozza meg…”

  A videó végén látható: i-room.com.au
  Biztos, hogy osztrák?

 2. Balázs

  2011. november 26. szombat at 13:45

  Inkább ausztrál ;)

 3. M

  2011. november 26. szombat at 18:55

  Nem hiszem, hogy ez előrebillen ha közelítenek felé, annak semmi értelme. Ahogy nézem egy gombnyomásra billen előre ha tele van, és közelítésre, ha üres. Különben semmire sem lehetne használni, hisz minek teszed a falra, ha meg sem tudod nyomni mert billen?….

 4. C{o}ffee

  2011. november 26. szombat at 21:59

  Ez a blog szerint tenyleg eGy pazar cucc? Ez az allitas?

 5. husilaci

  2011. november 26. szombat at 22:13

  Lehet, hogy kevésbé menő, de valamivel olcsóbb (kb 12e Ft) ez a fali dokkoló: http://www.loxone.com/Pages/hun/kaufen/shop/Produkt-Seiten/100017.aspx?id=100017
  és ez legalább osztrák :D

 6. Des

  2011. november 27. vasárnap at 12:37

  És a panoráma típusúba hogy dokkolom? Mert a lenyíló fül pont azon és a szembelevő oldalon van, mint a töltő.