ASUS PadFone – telefon és tablet 2in1

By  | 

Az éppen most futó tajvani Computex kiállításon mutatja be az ASUS a legújabb táblagép-koncepcióját, ami merőben más megközelítés a konkurens modellekhez képest. Az ASUS PadFone már a nevében is elég beszédes, tulajdonképpen egy okostelefon és egy tablet hibridje, annyi különbséggel, hogy a táblagép része egyfajta dokkolóként funkcionál, amibe beleillesztve a telefont extra funkciókat használhatunk ki.

A 10,1 colos, 1280×800-as felbontású érintőképernyős tabletben processzor, akkumulátor és pár szenzor foglal helyet, némi sztereó hangszóró és webkamera kíséretében, és jutott benne még hely HDMI és USB-kimeneteknek is.

A PadFone lelke mégis a 4,3 colos okostelefon, amiről túl sokat nem lehet tudni, de mindenesetre 3G-s netkapcsolat már izzítható vele az érintőképernyőn, illetve az 5 megapixeles kamerából előcsalható fotókkal lehet tovább játszani a nagyobb felületen, így azoknak biztos jó móka lesz, akik szeretnek egymással kompatibilis kütyükkel legózni egy kicsit.

Annyi még bizonyosnak tűnik, hogy az Android OS éppen fejlesztés alatt álló verziójával, az Ice Cream Sandwich-el tervezik piacra dobni az év utolsó negyedévében, de amennyiben hamarabb előjönnének a PadFone-al, akkor még kénytelenek lesznek beérni a Gingerbread OS-verzióval.

Videó a tovább után!

2 hozzászólás