Színes eBook olvasó nem csak képregény fanoknak

By  | 

Az elektronikus könyvolvasók rendkívül népszerűek, az Amazon forgalmának kb. 30%-át eBook eladásokból produkálja, a tengerentúlon a tavalyi karácsonyi szezon slágerterméke, ami Magyarországon idén válhat azzá. A fekete-fehér verziók mellett elkezdtek megjelenni a színes kijelzős modellek is. Kérdés, hogy ez előre- vagy visszalépést jelent-e?

Az e-olvasók egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy minél inkább megközelítsék a papíron, könyvből történő olvasási élményt. Ha tapintásban és illatban nem is, de legalább hosszútávon se fárassza a kijelző a szemet és napfényben, lámpa alatt se tükröződjön. Ha ez utóbbi feltételeket nézzük, akkor ezt az Energy Sistem Color Book LCD kijelzője nem feltétlenül teljesíti. Ha viszont nem szépirodalmat olvasunk, hanem inkább magazinokat (pl. WIRED beágyazott videó tartalmakkal), képregényeket, útikönyvet fotókkal, térképekkel stb., akkor valóban hasznos lehet a színes kijelző a fekete-fehér e-inkkel szemben.

Paraméterek:  5”-os 800 x 480px színes kijelző, audió/videó lejátszás, képregény támogatás (olvasás közben is hallgathatunk zenét), microSD memória bővítéshez, kifordítva asztalra állítható tok (pl. filmnézéshez),  USB, alapból 1500 klasszikussal érkezik, nem csak a kijelző színes, hanem maga a hardver is különböző színekben válaszható.


Árcetli: 2-4-8GB modellek: €129-145-159 (34 900 – 39 900 — 42 900,- Ft)