RED Scarlet – Moduláris kamera profiknak

By  | 

Az Oakley alapítója Jim Jannard, a Forbes Magazin toplistája szerint az USA 134. leggazdagabb embere aranytojást tojó tyúkká változtat bármit, amihez hozzányúl. Így van ez a profi digitális kamerákat gyártó RED-del is. A márka 4 évvel ezelőtt még nem is létezett a formabontó újításoknak és kategóriájában visszafogott árazásnak köszönhetően pedig lassan maga alá gyűri a konkurenciát.

Tavasz óta keringenek a pletykák a RED legújabb kamerájáról a RED Scarlet-ről. A mostanra teljesen begyűrűzött hype tetőpontján a RED egy halom értékes infóval és fotókkal lepte meg a várakozókat.

Az ambiciózus, moduláris rendszerből szinte bármilyen profi kamerát vagy digitális fényképezőgépet össze-legózhatunk. A négy Epic és négy Scarlet központi modul (leginkább a fényképezőgép hátlappal vonható talán párhuzam) mindegyike a Mysterium-X és Mysterium Monstro érzékelőkre épül. A belépő szintet 495 000 forintos árcetlijével az 5MP-es központi modul képviseli, mellyel akár 120 képkocka/mp sebességgel rögzíthetünk mozgóképet, míg a jelenleg elérhető csúcs a 261 megapixeles-es (28 000 * 934 pixel) RED Epic 10,9m forintért.

Az alaprendszert kismillió kiegészítőt felpattintásával szabhatjuk teljesen saját igényeinkre. Válogathatunk számos objektív, lencserögzítő, aksi, válltámasz, markolat, monitoring megoldások közül, melyeket bármilyen kombinációban összeépíthetünk, de a lehetőségeknek tényleg csak képzeletünk szab határt, hiszen két rendszer párhuzamosításával, összekapcsolásával akár egy 3D képrögzítő is rendelkezésünkre áll.
A RED DSMC (Digital Stills and Motion Camera) rendszer Epic és Scarlet moduljainak megjelenése fél éven belül várható.