Pedal Brain – Nike+ bringához

By  | 

A bringások már most is számtalan kütyüvel mérhetik sebességüket, a megtett távot, teljesítményüket, de úgy néz ki hamarosan egy iPhone alkalmazással is gazdagodik a kínálat. Még nincs teljesen készen, de a Pedal Brain Kit megálmodói már most próbálják beindítani a hype-ot. Nem kevesebbet tűztek ki célul, mint hogy az egyik eddigi legsikeresebb tömegmozgató márka-együttműködés a Nike+ bringás alternatívájaként szeretnék megvetni lábukat a piacon.

Az iPhone / iPodTouch kompatibilis alkalmazás egy kormányra, vázra erősíthető dokkolóval érkezik, mely az ANT+ vezeték nélküli protokol segítségével kapja az információkat és bármely Quarq, SRM, Garmin, PowerTap, Bontrager szenzorral jól együttműködik.

A szett természetesen a szoftveres, online felületen teljesedik ki, ahol kielemezhetjük mekkora volt a forgatónyomaték a lejtőnek fel, milyen sebességgel romboltunk le a hegyről, mekkora távolságot tettünk meg, mekkora szintkülönbséget másztunk meg, fordulatszám, pulzus, watt, kalóriák, égjen a zsír, az adatok mélyére túrhatunk és izomlázzal a fotelben pihegve elemezhetjük a grafikonok végeláthatatlan sorát.

Sőt, akár több bringást, haverokat vagy egy csapatot is csoportba, flottába rendelhetünk és ha engedélyezve van online követhetjük, hogy merre járnak a többiek.


A Pedal Brain még tovább megy: az alkalmazás egy edző komponenssel is rendelkezik, így ha trénert keresünk vagy edzők vagyunk könnyen megtalálhatjuk a másik oldalt. Edzőként figyelemmel kísérhetjük a kezelésbe vett olajbogyó teljesítményadatait és akár edzésterveket is eladhatunk neki, melyből a Pedal Brain $4-t lecsippent, a többit megtarthatjuk.
Az alkalmazás műanyag dokkolóval $130-200 közötti sávba várható, míg a szénszálas dokkolót tartalmazó KIT-ért valamivel többet kell majd lecsengetnünk.