Pici projektor, erős vetítés – Microvision SHOWWX+

By  | 

Ha azt halljuk, hogy pico projektor, akkor nem az asztalon pihenő vagy a falról lecsüngő többkilós zörgő monstrumok lekicsinyített verziójára kell gondolni, hanem egy még annál is kisebbre. A Microvision cég már korábban kiadta SHOWWX nevű modelljét, de közel egy évig még gyúrták a laborban, aminek meg is lett az eredménye: az új SHOWWX+ már 50%-al több fényerő kibocsátására képes, miközben méretre nem változott (14 mm-es vastagság és 60 mm-es szélesség).

A lézeres fénykibocsátás egészen pontosan 15 lumen-es fényerősséget és 5000:1-es kontrasztarányt jelent, a micro-USB-s csatlakozón tölthető beépített aksinak köszönhetően akár 2 órás élettartammal, ez ugyan nem túl sok, de egy ilyen mini vetítőnél ne is várjunk ennél többet. A felbontás 848 x 480-as maradt, a korábbi verzióhoz hasonlóan, így a 1080p-s HD-felbontású pico projektorra még várnunk kell egy kis ideig.

Mondanunk sem kell, hogy kifejezetten Apple-termékek támogatására lett kifejlesztve, így az iPod család, iPhone 4 és iPad készülékek képernyői egy speckó kábel segítségével vígan kivetíthetők a falra. Egy egyszerű kompozit kábellel más audio és video-eszközök megjelenítésére is képes, egy VGA-dokkoló segítségével pedig még a laptopokhoz is köthető.

A Microvision SHOWWX+ pico projektort 449$-os áron (~95.000 Ft) forgalmazzák. Az alábbi két demó videó is szemlélteti, hogy mennyire egyszerű például a Netflix-es stream-elés, illetve iPodra mentett videók megjelenítése. Videók a tovább után!