213 cm 4K 3D TV az LG-től

By  | 

[CES 2013] Ahogy a CES-előzetesben is említettük, az LG is kijött a saját 4K-s felbontású UHD-tévéjével. Az LG 84LM9600-as, 84 inch-es (~213 cm) képátlójú tévéje a 3840*2160 pixeles felbontást LED-es háttérvilágítással fejeli meg.

A LED Plus technológia és a local dimming (egyes diódák fényerejének elhalványítása és erősítése) révén jobb lesz a kontraszt a képernyőn és nagyobb energiahatékonyság érhető el például az LCD-tévékhez képest.

A 3D-s megjelenítést sem felejtették ki, ám a hihetetlenül éles képeknek és élénk színeknek köszönhetően a sima kétdimenziós tartalmak is majdhogynem térhatásúakként hatnak. 3D-s szemüveg ugyan kell hozzá, ám azok a mozis változatokhoz hasonlóan könnyűek és nem kell őket újratölteni, és bár ez a néhány néző esetében fellépő szédülést és fejfájást nem iktatja ki teljesen, a 3D-s mélység és a zoomolás állítgatásával minimalizálhatóak ezek a mellékhatások és tökéletesíthető a látványvilág. Konverzió is lehetséges lesz a 2D-s és 3D-s videók között, ez leginkább filmek vagy sportközvetítések esetében lehet a leglátványosabb.

A konzoljátékokat kedvelőknek különösen tetszeni fog a Dual Play funkció: mindeddig jellemzően egy képernyőn osztoztak a játékosok, ahol osztott képernyőn rálátás volt egymás képernyőjére, ezen a tévén viszont megoldható az, hogy két szemüveg segítségével, két különböző szögből nézve más-más kétdimenziós játékképernyőt láthassanak a gamerek, így például olyan Call of Duty: Black Ops II-partik nyomathatóak egymás ellen, hogy közben nincs leskelődés az ellenfél nézetére, cserébe izgalmasabb és fair játékmenet garantálható.

A hangrendszer erős, de azért nem csúcsminőségű, az 50 wattos teljesítményt és 2.2-es hangzást 10 bezsúfolt hangszóró biztosítja az UHD-s tévében. A további extrák között lehet említeni a hangvezérlést, mozgásérzékelős képességet (integethetsz is neki, ha akarsz valamit), scrollozni lehet a távirányítón, hogy egyszeűbben lehessen kezelni a Smart TV-s szolgáltatásokat, és alapból minden mobileszközt és asztali gépet rá lehet csatlakoztatni wi-fin vagy HD-kábelen keresztül.

Okostelefonoknál megszokott, de tévéknél ritkábban alkalmazzák azt a szenzoros featuret, ami a külső fényviszonyokhoz igazodva automatikusan állítja a képernyő fényerejét is, a TruMotion 240 Hz-es képfrissítési technológia segítségével pedig sportesemények közben élesíthetőek ki az elmosódott sportolók vagy például versenyautók, vagyis egy pixelnyi részletről sem marad le senki. Árcetli: 4 millió Ft és heteken belül Mo-n is megvásárolható.

2 hozzászólás