Bekockult a Google TV – Asus Qube

By  | 

[CES 2013] Az Asus újfent bevált a Google-nak, a Nexus 7 sikere legalábbis igazolja az együttműködésüket. A következő feladat a Google TV szolgáltatásának a promotálása, ami a korábban beharangozott, de 2012. októberében ejtett Nexus Q-val (leánykori nevén Project Tungsten-el) nem igazán sikerült, a CNN például egyenesen a 2012-es év top 10-es bukásai között emlegette a kevés kínált funkciója és túlárazottsága miatt, így idén a tajvani cég vette a kezébe a gyeplőt, és a Q-s gömb helyett egy kockát álmodott meg az Asus Qube nevű Google TV box formájában.

A Qube bármelyik HDTV-t felokosítja, és a legnépszerűbb szolgáltatásokat kiteszi a nagyképernyőre (Google Play, Chrome, YouTube), továbbá hozzáférést biztosít az amerikai Netflix és az Amazon Instant Video portálok mintegy 100.000-es filmtárához. A tévén megjelenő képernyőt Qube Interface-ként aposztofálja az Asus, konkrétan egy 3D-s forgó tetraéderen kell kiválasztani az egyes funkciókat, ami mindenképp látványosabb a kétdimenziós normál ikonokhoz képest, maximum nem találunk meg mindent első pörgetésre.

A játékokhoz és a letöltött alkalmazásokhoz egy mozgásérzékelős távirányító használható, vagy akár egy Androidos okostelefon is, amennyiben letöltjük rá az Asus Mobile Remote app-ot. Az 1 Gb-os RAM-al és Marvell Armada 1500-as chipset-tel ellátott Qube-hoz 4 Gb-nyi háttérkapacitás mellett 50 Gb-os WebStorage-felhő szolgáltatás jár majd, portjai között pedig HDMI be- és kimenet, 2 db USB-csatlakozó, és RJ-45-ös Ethernet-port található.

A CES-en közzétették a megjelenéssel kapcsolatos infókat is, az USA-ban márciustól tervezik a bevezetését 150$-os áron (~33.500 Ft), ami pont a fele lesz a befuccsolt Nexus Q megcélzott árának.

5 hozzászólás