Rover Spy Tank – kémkedés iPad-el

By  | 

A helikopteres ámokfutás után lássuk, mit képes még irányítani az iPad (a pénztárcánk tartós apadásán kívül). A Brookstone cég rukkolt elő a kémkedős modern tankkal, a Rover Spy Tank névre hallgató robottal, ami kinézetre valóban hasonlóságot mutat a lánctalpas lövegekkel.

Felejtsük el a régi, böszme nagy távirányítóval működtetett terepgumis dömpereket, ez a jármű ugyanis sokkal szofisztikáltabb azoknál, ha úgy tetszik, egy kompakt 007-es kémegység, wi-fi egységgel, kamerával és mikrofonnal felszerelve.

Wi-fi antennája 60 méterről is fogja a jelet, már persze ha nem ütközik akadályba, falon át csak kb. 30 méterre szűkül a hatótávolság, azonban arra vigyázzunk, hogy ne menjünk neki semminek, akadályérzékelője ugyanis nincsen, pittyegés nélkül belehajt mindenbe, ha nem vigyázunk. A sötétben viszont jól elvan, az infravörös szenzoraival éjjellátó üzemmódba kapcsolható, ezért este ne felejtsük el becsukni a gyerek után a hálószoba ajtónkat.

Természetesen minden iOS-eszközzel irányítható, így az iPad-en kívül az iPod Touch-osok és iPhone-osok is filmezhetnek, fotózhatnak vele, és kedvükre beleshetnek például a háziállatuk mindennapjaiba. Ezt persze csak saját felelősségre, mert nem biztos, hogy az érintettek értékelik a privát szférájuk megsértését, a kutyának például semmi perc nem kell, hogy darabokra szedje a hívatlan betolakodót. A Rover Spy Tank 150 dollárba kerül (~31.500 Ft), ebben benne van a 6 darab ceruzaelem, plusz ingyen le is tölthető hozzá az Apple AppStore-ból a hozzávaló vezérlőprogram.

Jófajta videó a tovább után!