A Két Torony – a konyhában forgatják tovább

By  | 

A francia sztár-dizájner Philippe Starck a német Warendorf bútorgyártó számára egy különleges konyhabútor-együttest tervezett, a Tower Kitchen szett két önálló, forgatható polcegységből áll, valamint tartozik hozzá egy futurisztikus étkezőasztal is.

A tornyok 360 fokban körbeforgathatók egy laza érintéssel, egyenként 1 négyzetméternél nem foglalnak el nagyobb helyet, és tulajdonképpen bárhova pakolhatók a lakásban, sőt a szerepek is jól le vannak osztva, ugyanis az egyikben többek között a sütőnek, mikrónak és az integrált mosogatónak van kialakítva hely, míg a hideg szekcióban a hűtőszekrény és fagyasztó bújik meg.

Ajtókkal esztétikusan el van takarva a torony három oldala, a negyedik oldalt pedig szabadon hagyták, így tetszés szerint átvariálható attól függően, hogy tányérokat, poharakat, edényeket vagy egyéb dolgokat akarunk tárolni benne, akár még tükör vagy krétás tábla is ráapplikálható, hogy rá lehessen firkálni a bevásárlólistát vagy más vicces üzeneteket.

A Trumpet Table névre hallgató, trombitalábakon álló étkezőasztal is inkább egy kompakt modul sokféle funkció kiszolgálására, a mosdókagyló és az indukciós főzőlap mellett jutott még hely eszköztartó fiókoknak az üveglap alatt.

A Tower bútorszett azoknak lehet ideális, akik egy szűkös lakásban kénytelenek helyet szorítani a sok konyhai eszköznek, és akiknek telik ilyen stílusos berendezésre, ugyanis bár az árcímke még nem ismert, a Starck-bútorok köztudottan nem olcsóságukról híresek.

2 hozzászólás