Nike+ FuelBand SE – megújult a fitnesskütyü

By  | 

A Nike+ monitorozós csuklópántja, a FuelBand 2012 eleje óta van forgalomban, a három tengelyes accelerométerrel felszerelt szenzoros kiegészítő sikere leginkább abban rejlett, hogy a mozgással elégetett kalóriákat, a lefutott kilométereket vagy épp a megtett lépések számát egy játékos, mégis motiváló pontozórendszerben jelenítette meg, ahol megszerzett digitális pontjainkat Nikefuel-egységekre konvertálhattuk az okostelefonunk segítségével.

nike-fuelband-SE-db03

Az új Nike+ csuklópánt most kapott egy kis vérfrissítést, a FuelBand SE karkötőbe ugyanis olyan további innovatív megoldásokat pakoltak bele, amik az előző verzióban talán nem voltak magától értetődőek: az új kiegészítő már képes különbséget tenni az egyes edzésfajták intenzitása között (pl. most már jógázást is tud mérni), monitorozza az alvási ciklusokat, mutatja a pontos időt, és most már Bluetooth 4.0-s kapcsolaton keresztül kommunikál automatikusan az iPhone-ra fejlesztett app-al. Érthetetlen, de ez utóbbi Android-ra sajnos még változatlanul nem elérhető:(

nike-fuelband-SE-db04

A gumiborítású FuelBand SE az elődjénél sokkal inkább vízálló, így a komolyabb izzadás sem fog ki rajta (úszni azért még továbbra sem lehet benne, pedig alap lenne…), a LED-es kijelzője pedig 20 féle színben szemlélteti a napi célkitűzés elérésének folyamatát, vagyis ha vörösből átcsúszik a zöld zónába a LED-csík, akkor valóban elmondhatjuk, hogy ledolgoztuk a napi kötelező mozgásadagot.

nike-fuelband-SE-db05

lítium-polimeres akkumulátora egy feltöltéssel 4 napos üzemidőt garantál, ami visszalépés az előző modellhez képest, az akár két hétig is bírta szusszal intenzívebb használat esetén (igaz egy Ironmant így simán végigbír), de legalább az app-on fejlesztettek pár dolgot, mint például a Fuel Curve, ami grafikusan szemlélteti az óránkénti mozgást, vagy a Sessions rész, amiben taggelhetőek az egyes speciális edzésformák és valós időben követhető a ’Fuel Rate’ alakulása. A telefont eldöntve, landscape módban a goal-okat heti bontásban is nyomon lehet követni, a legjópofább Group nézetben pedig ismerősökkel versenyezve lehet posztolni az eredményeket a közösségi oldalakon.

nike-fuelband-SE-db10

A többféle neonszínben kapható Nike+ FuelBand SE 149$-os áron (~32.500 Ft) kerül forgalomba novembertől, és ugyan komoly konkurenciával néz szembe (elég, ha csak a FitBit Force-t, a JawBone UP-ot, a Whitings Pulse-t, a Larklife-ot vagy a Basis B1-et említeni) mégis az egyik legjobb és legkompaktabb motivációs segédeszköz a piacon, és a sikerélmény garantált, amennyiben serényen gyűjtjük a digitális pontokat.  Na ki jön egyet futni?

2 hozzászólás

  1. GabCii

    2015. február 20. péntek at 11:36

    Én személyszerint imádom! Majd 2 évig vadásztak itthon, de sehol nem lehetett kapni, a kinti webshop-ok meg nem szállítottak Mo.-ra… na mindegy, Párizsban beszereztem egyet és nálam verhetetlen, főleg design és kényelem szempontjából! Az akksija nekem lazán bírja a 1,5 hetet (pedig azért hasznàlom becsülettel) és a vízállóságával sincs gondom, nyugodt szívvel lefürdök benne! Az app-ba remélhetőleg idővel kerülnek még bele plussz funkciók!

  2. Dennis

    2015. március 10. kedd at 18:01

    @GabCii neked az ujj led paneles karkötőd van ? menyiért vetted kint ha szabad kérdeznem