HTC One Max: 5,9″-es phablet ujjlenyomat-olvasóval

By  | 

htc-one-max

Még a héten megjelenik a HTC új flagship-mobilja, az 5,9″-os HTC One Max. A gigantikus, alumíniumborítású phabletben a legújabb Sense 5.5-ös UI fut majd Android 4.3-on, a képernyője pedig a One Mini és One elődökhöz hasonlóan egy full HD-s Super LCD panel. MicroSD slotjával a 16 GB-os vagy igény szerint 32 GB-os belső tárhely-kapacitás tovább bővíthető, viszont a korábban támogatott DropBox cloud-szolgáltatását ejtették, és helyette egy 50 GB-os Google Drive-tárhelyet kínálnak majd mindössze 2 évig.

HTC-One-max-Glacial-Silver-Perspective-Right-1280x1010

Processzorból egy négymagos Qualcomm Snapdragon 600-as 1.7 GHz-es CPU-t kapott, 4G/LTE-kompatibilis és az NFC-t is támogatja, de érdekes módon a kamerája maradt ugyanaz a 4 megapixeles UltraPixel-típus, mint ami a One-modellben volt, az optikai képstabilizációs funkciót pedig úgy ahogy van, kivették belőle, aminek bizonyosan a felhasználói élmény rovására megy majd.

htc_one_maxon

Szintén marad a HTC BlinkFeed hír -és közösségi médiatartalmakat összegyűjtő szolgáltatás és a nagyon jó hangzást biztosító HTC BoomSound hangszóró-pár, de a megnövekedett méretnek köszönhetően jutott némi mozgástér az üzemidő növelésére. A 217 grammos tepsi-telefonban egy 3.300 mAh-s aksi bújik meg, amivel az okostelefonok körében kiemelkedőnek számító, több mint 2 napos üzemidőt tud produkálni intenzívebb használat esetén is, viszont a legproblematikusabb résznek kétségkívül az iPhone 5S-nél is bevezetett biometrikus azonosító, a Fingerprint Scan ígérkezik, ami jelen esetben a telefon hátoldalán, közvetlenül a kamera alatt kapott helyet.

htc-one-max-en-slide-03-zoom

A meglehetősen rosszul pozicionált ujjleolvasón ráadásul csakis függőlegesen lehet majd lehúzni az ujjunkat a pontos leolvasáshoz, ez annak fényében különösen problémás, hogy eleve ferdén állnak az ujjak a telefon hátlapját markolva, ez a mutatvány tehát a méretében a Galaxy Note 3-at is leköröző méretű telefonnál már több mint kihívás, és akkor még nem is említettük, hogy a leolvasó elég könnyen bemaszatolódik és így nehezebben szkennel, sőt egy másik gombbal kell aktiválnunk magát a telefont, mielőtt elkezdődhetne az azonosítás.

HTC-One-Max.jpg

Az ára nem lesz olcsó, az Egyesült Királyságban például 600 font lesz (~210.000 Ft) kártyafüggetlen verzióban a Vodafone-nál, ám az első tesztekben inkább a két előző HTC One-verziót ajánlják a felhasználók figyelmébe éppen a fent említett negatívumok miatt. Nagy bukás biztosan nem lesz, legalábbis Ázsiában, ahol már most az újonnan eladott okostelefonok többsége phablet-telefon. És hogy a méreteiről legyen egy kis fogalmunk, íme így néz ki a HTC One és a Samsung Galaxy S4 mellett:

HTC_One_Max_comparison

4 hozzászólás

 1. Dávid

  2013. október 16. szerda at 22:43

  Ocsmány nagy jószág lett belőle, pedig a One nagyon szép. Mellesleg kevesebb feleslegesebb dolog van az ujjlenyomat olvasónál, nem értem minek kell utánozni az Apple amúgy is szar ötleteit…
  Az álmaim netovábbja (telefonos téren) még mindig egy Sony Z1.

 2. Gàbor

  2013. október 17. csütörtök at 10:24

  Èn nem teljesen èrtem a HTC-t. Nekem egy Note 3-am van. Van benne minden ami kell. Ès szerintem olcsòbb mint a HTC. Igaz csupàn 5.7-es a kijelző, nem pedig 5,9-es, de gyorsabb a proci, (1,7 qc helyett 2.3qc) jobb a kamera is, csak nincs benne a boom sound. Nade ez annyival dràgàbb technologia lenne ? :)

 3. htc one x

  2013. október 17. csütörtök at 13:15

  Sz.tem a HTC One X volt a legjobb és leghasználhatóbb telefonja a HTC-nek. A One egy rakás szar, ráadásul ronda is, és ezt tapasztalatból tudom, mert olyat használok. Ez a One Max pedig a világ vicce kb :D

 4. Kriszti

  2013. október 17. csütörtök at 14:50

  Az ára semminek nem olcsó (vagy drága), max. alacsony. A termék lehet olcsó.