HTC One Max: 5,9″-es phablet ujjlenyomat-olvasóval

By  | 

htc-one-max

Még a héten megjelenik a HTC új flagship-mobilja, az 5,9″-os HTC One Max. A gigantikus, alumíniumborítású phabletben a legújabb Sense 5.5-ös UI fut majd Android 4.3-on, a képernyője pedig a One Mini és One elődökhöz hasonlóan egy full HD-s Super LCD panel. MicroSD slotjával a 16 GB-os vagy igény szerint 32 GB-os belső tárhely-kapacitás tovább bővíthető, viszont a korábban támogatott DropBox cloud-szolgáltatását ejtették, és helyette egy 50 GB-os Google Drive-tárhelyet kínálnak majd mindössze 2 évig.

HTC-One-max-Glacial-Silver-Perspective-Right-1280x1010

Processzorból egy négymagos Qualcomm Snapdragon 600-as 1.7 GHz-es CPU-t kapott, 4G/LTE-kompatibilis és az NFC-t is támogatja, de érdekes módon a kamerája maradt ugyanaz a 4 megapixeles UltraPixel-típus, mint ami a One-modellben volt, az optikai képstabilizációs funkciót pedig úgy ahogy van, kivették belőle, aminek bizonyosan a felhasználói élmény rovására megy majd.

htc_one_maxon

Szintén marad a HTC BlinkFeed hír -és közösségi médiatartalmakat összegyűjtő szolgáltatás és a nagyon jó hangzást biztosító HTC BoomSound hangszóró-pár, de a megnövekedett méretnek köszönhetően jutott némi mozgástér az üzemidő növelésére. A 217 grammos tepsi-telefonban egy 3.300 mAh-s aksi bújik meg, amivel az okostelefonok körében kiemelkedőnek számító, több mint 2 napos üzemidőt tud produkálni intenzívebb használat esetén is, viszont a legproblematikusabb résznek kétségkívül az iPhone 5S-nél is bevezetett biometrikus azonosító, a Fingerprint Scan ígérkezik, ami jelen esetben a telefon hátoldalán, közvetlenül a kamera alatt kapott helyet.

htc-one-max-en-slide-03-zoom

A meglehetősen rosszul pozicionált ujjleolvasón ráadásul csakis függőlegesen lehet majd lehúzni az ujjunkat a pontos leolvasáshoz, ez annak fényében különösen problémás, hogy eleve ferdén állnak az ujjak a telefon hátlapját markolva, ez a mutatvány tehát a méretében a Galaxy Note 3-at is leköröző méretű telefonnál már több mint kihívás, és akkor még nem is említettük, hogy a leolvasó elég könnyen bemaszatolódik és így nehezebben szkennel, sőt egy másik gombbal kell aktiválnunk magát a telefont, mielőtt elkezdődhetne az azonosítás.

HTC-One-Max.jpg

Az ára nem lesz olcsó, az Egyesült Királyságban például 600 font lesz (~210.000 Ft) kártyafüggetlen verzióban a Vodafone-nál, ám az első tesztekben inkább a két előző HTC One-verziót ajánlják a felhasználók figyelmébe éppen a fent említett negatívumok miatt. Nagy bukás biztosan nem lesz, legalábbis Ázsiában, ahol már most az újonnan eladott okostelefonok többsége phablet-telefon. És hogy a méreteiről legyen egy kis fogalmunk, íme így néz ki a HTC One és a Samsung Galaxy S4 mellett:

HTC_One_Max_comparison

4 hozzászólás