Viharfelhők gyülekeznek a nappaliban

By  | 

cloud-2

Richard Clarkson designer valamiért különösen vonzódik a viharfelhőkhöz, legújabb alkotása, a Cloud mennyezeti lámpa is a villámló, viharos időjárást idézi meg a lakáson belül. Számos szenzora segítségével érzékeli, ha valaki belép a szobába, ekkor szó szerint beborul a nappali és megkezdődik a mesterséges égzengés élethű fényeffektek kíséretében.

cloud-lamp-speaker-richard-clarkson-4

A hipoallergén töltőanyagból készült felhőben egy Arduino-mikrovezérlő bújik meg, ami a villámokat kapcsolgatja, továbbá a hangulat fokozására szolgálnak a beépített hangszórók, amikre Bluetooth-on keresztül lehet tetszőleges zenét streamelni vagy szimplán a mennydörgést szimulálni.

cloud-3

A villámlások színe, világossága és intenzitása szabadon variálható egy távirányító segítségével, éjjeli vihar-üzemmódra is át lehet állítani, sőt még azzal is tovább turbózhatjuk az élményt, ha a felhőlámpát a zene ütemére villództatjuk. A Cloud-ból többféle modell is rendelhető a designer oldaláról, a full felszereltségű Smart felhő nagyjából 70 x 35 x 33 cm-es teret foglal el a szobában, de hozzá kell tenni, hogy mindegyik felhő alakja egyéni és nincs két egyforma, mindenesetre meglehetősen drága világítástechnikáról beszélhetünk, hiszen 3.360$-ot kell érte kipengetni (~770.000 Ft).

cloud_lamponly

A szelídebb bárányfelhős változatban ugyan nincsenek szenzorok és hangszórók, távirányítót sem kapunk mellé és mindössze egy erősebb Philips LED-égő tartozik csak hozzá, de legalább csak 960$-ba kerül (~220.000 Ft), a 10 x 10 x 10 centis Satellite add-on felhőcskék pedig csak a realisztikus hatást erősítik további 240$-ért (~55.000 Ft).

cloud-5

 

Kapcsolódó cucc:

2 hozzászólás