Sony Ericsson LiveView – Mini kijelző Androidos mobilokhoz

By  | 

Egyes okostelefon-felhasználóknak már biztos elegük van abból, hogy minden apróság miatt elő kell venni a menő kütyüt, nekik találta ki a Sony Ericsson a LiveView névre hallgató kis Bluetooth-os kiegészítőt.


A 1,3 inch-es OLED-kijelzős szerkezet tulajdonképpen egy asztali widget funkcióját tölti be, mert csak a legalább Android 2.0-es oprendszert futtató telefonok mellett használható, önmagában nem sok mindenre képes. Persze főként Sony Ericsson-telefonokra lett kihegyezve (azon belül is az Xperia X10-es szériára), de amúgy elvileg egy app telepítése után bármely más Android-okostelefonon is működik Bluetooth-kapcsolat mellett.

A 128 x 128-as felbontású képernyőn többek között a bejövő sms-ek, RSS feed-ek, idő, dátum és naptárbeállítások, Facebook és Twitter-frissítések olvashatók, vezérelhető a telefonról játszott zene, illetve a bejövő hívásokat is kijelzi nekünk (akár le is némíthatjuk a csöngést). Persze a telefont nem helyettesíti, felvenni és lerakni a hívásokat már nem vele kell végrehajtani. Van benne egy hasznos „megmondom, hogy hol hagytad a mobilodat!” funkció is a feledékenyebb felhasználóknak.

Nem lehet nem észrevenni a hasonlóságot a nemrég frissített, 6-dik generációs iPod nano-val, bár ez még annál is picibb. A LiveView-hoz kapható csipesz és csuklópánt viselése pedig már tényleg a karórás nano-verzióra hajaz. Az év végén várható a megjelenése, az árról egyelőre nincs bővebb infó.