Érkezik az első Leap Motion szenzoros laptop

By  | 

hp_envy17_leap1-100054826-large

A Michael Buckwald és David Holz által grundolt san franciscoi startup OcuSpec tavaly mutatta be a Leap Motion érintés nélküli, gesztusvezérelt kontroller koncepcióját. Az elképzelés nem csak a nagyközönség, hanem a befektetők érdeklődését is azonnal felkeltette, így a merész koncepcióból pár 10 millió dollár belepumpálását követően, alig egy év alatt, idén július 22-re megvásárolható termék lett. Mo-i házhozszállítással 26.850 Ft. Eddig több mint 600.000 legyártott darabnál tartanak. Ez gombócból vagy iPhone-ból sem kevés.

HP-2

A júliusban bemutatott Leap Motion egy mindössze 8*3*1 cm méretű szálcsiszolt alu, lekerekített designos, Apple termékekre hajazó kis érzékelő, amely USB-n keresztül csatlakoztatható PC-hez vagy Mac-hez. A dobozban három infra LED és két kamera figyel, amelyek másodpercenként 30-60x alkalommal letapogatják az eszköz körüli 20-30 cm sugarú képzeletbeli félgömböt. A működésében leginkább a Kinecthez hasonlítható eszköz 1/100 mm pontossággal érzékeli a levegőben nem csak a kézfejünk, hanem mind a tíz ujjunk térbeli mozgását és leköveti gesztusainkat.

HP Envy17 leap motion sverige

Időközben pedig elkészült a Leap Motion mindössze 3,5 mm vékony verziója, így az eddig csak külső perifériaként elérhető kontroller, hamarosan laptopok vagy akár táblagépek szériatartozéka lehet. Az első deal már meg is kötettet a HP-val, így heteken belül érkezik a HP ENVY17 Leap Motion SE, amelyben a tocupad mellett már ott figyel alapból az integrált Leap Motion vezérlő is. USA árcetli: $1049-tól.

shot_4_hero