Érkezik az első Leap Motion szenzoros laptop

By  | 

hp_envy17_leap1-100054826-large

A Michael Buckwald és David Holz által grundolt san franciscoi startup OcuSpec tavaly mutatta be a Leap Motion érintés nélküli, gesztusvezérelt kontroller koncepcióját. Az elképzelés nem csak a nagyközönség, hanem a befektetők érdeklődését is azonnal felkeltette, így a merész koncepcióból pár 10 millió dollár belepumpálását követően, alig egy év alatt, idén július 22-re megvásárolható termék lett. Mo-i házhozszállítással 26.850 Ft. Eddig több mint 600.000 legyártott darabnál tartanak. Ez gombócból vagy iPhone-ból sem kevés.

HP-2

A júliusban bemutatott Leap Motion egy mindössze 8*3*1 cm méretű szálcsiszolt alu, lekerekített designos, Apple termékekre hajazó kis érzékelő, amely USB-n keresztül csatlakoztatható PC-hez vagy Mac-hez. A dobozban három infra LED és két kamera figyel, amelyek másodpercenként 30-60x alkalommal letapogatják az eszköz körüli 20-30 cm sugarú képzeletbeli félgömböt. A működésében leginkább a Kinecthez hasonlítható eszköz 1/100 mm pontossággal érzékeli a levegőben nem csak a kézfejünk, hanem mind a tíz ujjunk térbeli mozgását és leköveti gesztusainkat.

HP Envy17 leap motion sverige

Időközben pedig elkészült a Leap Motion mindössze 3,5 mm vékony verziója, így az eddig csak külső perifériaként elérhető kontroller, hamarosan laptopok vagy akár táblagépek szériatartozéka lehet. Az első deal már meg is kötettet a HP-val, így heteken belül érkezik a HP ENVY17 Leap Motion SE, amelyben a tocupad mellett már ott figyel alapból az integrált Leap Motion vezérlő is. USA árcetli: $1049-tól.

shot_4_hero

3 hozzászólás

 1. TheDevo

  2013. szeptember 22. vasárnap at 18:38

  Ma már nincsenek tervező mesterek, csak önjelölt „profik”, ami tökéletesen meglátszik a mai termékeken. Mielőtt elkezdeném, le szeretném szögezni, hogy nem vagyok Apple párti, sőt, most adom el a MacBook Pro-m, hogy építhessek egy asztali gépet.

  Mindenki erőltetni akarja a MacBook billentyűzetet, de figyelmen kívül hagyják azt, hogy a MacBook-nak azért működik, mert a rácstól, amit alkalmaznak, nem vérzik be az ember szeme. Mintha ezeknek a tervezőknek nem tanították meg, hogy használatitárgyak tervezésénél végzetes hiba optikai csalódást okozni, ami nem csak esztétikai, de ergonómiai hiba is
  .
  Aki nem érti, google: Hermann grid, Lateral Inhibition

 2. TheDevo

  2013. szeptember 22. vasárnap at 18:39

  De amúgy igen, ez a Leap Motion tényleg egy jó dolog, irónikus, hogy pont az öli meg a design-t egy ilyen billentyűzettel, aki úgy tesz, mintha annyit tudna az ergonómiáról.

 3. Pingback: Libtech ajánló – Leap Motion | élet és könyvtár