Fél perc alatt teljesen megszárít a Body Dryer

By  | 

A fürdőszobában hamarosan fölöslegessé válhat a törülköző, már amennyiben megvalósul egy érdekes Indiegogo-projekt. A Body Dryer-hez gyűjtenek kezdőtőkét, ami ránézésre inkább tűnik egy egyszerű fürdőszobai mérlegnek, mintsem egy innovatív eszköznek, pedig 30 másodperc alatt teljesen megszárít bennünket, amint kilépünk a tusolóból.

Body Dryer

Működését tekintve teljesen hasonló módon működik, mint egy nyilvános mosdóban található kézszáríró, azzal a különbséggel, hogy a Body Dryer-t a padlóra kell helyezni, és az egész testünket veszi kezelésbe.

Body-Dryer-02

Az ionizált és sűrített levegő megfelelő szögben elhelyezett fúvókákból áramlik alulról, ami örvénylő légáramlatot hoz létre és a testfelület túlnyomó részén eltávolítja a nedvességet.

Body-Dryer-06

A készítője, Tyler Overk saját bevallása szerint már két éve fejleszti a szárítót, reményei szerint tisztább környezetet alakíthatunk ki majd vele a mosdókban, sőt a segítségével kiiktathatjuk egyes fertőzések veszélyét is, amit a törülközőkben tanyázó különböző baktériumok jelentenek.

body-dryer-03

Otthoni felhasználása mellett a sűrű forgalmat bonyolító és éppen ezért sokszorosan fertőzésveszélyes edzőtermi és uszodai tusolókban vehetnék nagy hasznát a gyors szárítóberendezésnek, bár a haj megszárítása még így is egy megoldandó problémát jelent. A Body Dryer jelenleg már bőven 100.000$ felett jár az Indiegogo-n a remélt 50.000$ helyett, és 150$-ért (~33.000 Ft) már be is lehet szerezhető egy példánya, ám mire beindul a tényleges gyártás, már 250$-ra kúszhat fel az ára (~55.000 Ft).

4 hozzászólás

 1. ddeniss

  2014. április 8. kedd at 19:32

  ” testfelület túlnyomó részén eltávolítja a nedvességet.”

  Túlsúlyos emberek esetén, ha kibírta a terhet, hogy oldja meg a kiszögellés utáni szélárnyék megszárítását (értem ezalatt a dagadékok méretes bele utáni felstőrészt).

 2. Alune

  2014. április 8. kedd at 23:28

  A túlsúlyos ember legkisebb gondja szerintem az életben hogy nem tud használni egy kísérleti terméket. :D

 3. peterdy

  2014. április 9. szerda at 10:42

  @ddeniss

  Szerintem úgy oldják meg, hogy péniszüket a szádba akasztva vitorlaként használják gyík testedet és így irányítják a szelet.

 4. Jovi

  2014. április 10. csütörtök at 00:16

  @peterdy Ez jó volt :D
  ____________________________

  Miért felfelé fúja ? Hogy leállításkor az összes víz visszacsepegjen a Plafonról? Tényleg egészségesebb…
  Nők lesznek a leglelkesebbek….