Új Motorola mobilok: W223, VA76r, A3100, EM35 – CES2009

By  | 

A CES-en a Motorola felvonultatta teljes mobilarzenálját. A show-ra három új megjelenést tartogattak, illetve van még egy karácsony előtti bejelentés, melyről még nem esett szó,  de érdekes darab.

 

A MOTO W233 Renew nem véletlenül pompázik rikító zöldben. Az első mobil, mely újrahasznosított PET palackokból készül, maguk a telefonok pedig 100%-ban újrahasznosíthatóak. A dobozban egy előre felbélyegzett borítékot találunk melyben később díjmentesen visszajuttathatjuk a megunt vagy tönkrement telefont újrahasznosításra. Gyártása 20%-kal olcsóbb, ökológiai lábnyoma pedig nem sokkal nagyobb egy verébénél. 100%-ban szénmentes, így nem véletlenül nyerte el a Carbonfund.org minősítését.

Egy környezetbarát mobil elsősorban telefonálásra való, de azért került bele Mp3 lejátszó,  jack kimenet, 2 GB-ig bővíthető memória és a Crystal Talk-ot is tudja. 9 óra beszédet és 18 napkészenlétet bír. 2009 első negyedévtől kapható.

 

 

A Tundra VA76r a Motorola legújabb túlélő mobilja. Cseppálló, ütésálló, ledobhatjuk, összekoszolhatjuk, lemoshatjuk, bírja az extrém hőmérsékleteket, cserébe nem szép. Oké tudjuk, hogy a strapamobilokat nem feltétlenül hasznos zongoralakk bevonattal vagy hatalmas érintőképernyővel felpimpleni, na de akkor is, hogy néz már ki szegény ezzel a legalább 3 éves designnal?
Funkciókban természetesen nem fog csalódást okozni! 2 Mp kamera, sztereó, Bluetooth, aGPS, 4 GB-ig bővíthető memória (alapból 100 Mb belső). 6 óra beszélgetés 14-20 nap készenlét (WCDMA vs. GSM). MMS mellett email és Instant Messaging funkciók, böngésző. Illetve szintén tudja a Crystal Talk Plus-t (konkrétan ezzel próbáltuk ki).

 

A MOTOSurf A3100 a Ming utódja és ahogy nevéből is kitűnik a netezésre optimalizált széria legújabb darabja, így funkciót is erre élezték ki: Nagyméretű érintőképernyő, 3G, Wi-Fi, Bluetooth, USB, aGPS. Két kamera. Egy 3 megapixeles autofókuszos fotózáshoz és egy másodlagos VGA felbontású videótelefonáláshoz, videókonferenciához. Memóriája 32 GB-ig bővíthető. A Crystal Talk viszont ebből kimaradt (vajon miért?). Windows Mobile 6.1 oprendszer, böngésző, RSS olvasó. Méretei: 110*59,7*13,7 mm, 119 g. Első körben csak Ázsiában várható, így a CES-en csak nyálképződést indító mézesmadzag volt az amerikaiaknak.

 

Egy korábbi, még karácsony előtti bejelentés pedig a MOTORokr EM35, a Motorola legújabb zenetelefonja. Érdekes, hogy a 4 közül ez a legrégebbi mégsem került fel még a Motorola.com-ra. A CES-en pedig központi helyen szerepelt, masszív molinókkal megtámogatva.
A ROKR zenelejátszó képességeire helyezték a hangsúlyt: kiemelkedő hangminőség, virtuális surround, integrált hangszórók, 3,5 mm-es jack bemenet, sztereó Bluetooth. A MOTOMUSIC playerrel pedig elérhetjük az online zeneboltot. A fizetős zeneletöltések mellett ingyenes video- és podcastokat nézhetünk illetve hallgathatunk. Az integrált FM rádió támogatja az (RDS)4-et, így nyomon követhetjük az aktuális szám címét, előadóját és egyéb infókat.
A ROKR EM35 szintén támogatja az új Crystal Talk-ot.