iriver K1 Smart HD mobil TV-vel és Matroska támogatással

By  | 

A HD kijelzők és filmek terjedésével és az egyre növekvő torrent használatnak köszönhetően egyre népszerűbb a Matroska (.mkv) formátum. Asztali médialejátszó vásárlásakor fontos szempont lehet, hogy a DVD/DivX mellett már az .mkv-t is támogassa a kinézett készülék. Ezt a gyártók is felismerték, igaz még nem sok ilyen lejátszót találunk a boltok polcain.

Az mp3 lejátszóiról ismert iriver legújabb készüléke az iriver K1 Smart HD az első hordozható médialejátszó, mely a szokásos listán felül (AVI, WMV, MP4, TP, MPG, ASF) az .mkv fájlokkal is elboldogul. Emellett támogatja az ismert zene- és képformátumokat, illetve Office (doc, xls, ppt stb.), PDF és HTML doksikat is nézegethetünk vele. A 3,5 collos 480×320 pixel felbontású multitouch érintőképernyővel érkező K1 Smart HD egy feltöltéssel 18 óra zenelejátszást vagy 6 óra filmnézegetést ígér. Az egyes modellek ára a memória méretétől, illetve az extráktól függ. A memória egyébként SD kártya sloton keresztül utólag is bővíthető.

Az alap 8GB-os verzió $199 (38 900,- Ft), a mobil TV vételre alkalmas DMB tunert is tartalmazó modell $248 (48 900,- Ft), míg a 16GB memóriát, DMB tunert és WiFi-t is tartalmazó összeállítás $310-ba (59 900,- Ft) fáj. Egyelőre csak Koreában. További fotók a tovább után.