Gateway One – csinos kompakt PC

By  | 

Az iMac-nek és a Vaio-knak állított méltó versenytársat a Gateway, One elnevezésű kompakt asztali gépével. A rendkívül csinos gép alig nagyobb, mint egy notebook és első ránézésre az otrombanagy ATX házat hiányolhatjuk. Hiába keressük, mert a PC összes funkciója a formatervezett 19 collos 1440×900 pixeles LCD kijelző talpazatában kapott helyet. Erről oldalnézetben legfeljebb a tálcanélküli DVD író diszkrét vágata árulkodik.

 

A kijelző és a többi periféria is előröl elegánsan fényes zongora fekete felületet kapott, míg a kijelző hátlapja alu borítás kapott. Az eleganciát tovább fokozza a vezetékek teljes hiánya, ugyanis, mind a billentyűzet, mind az egér zsinórok nélkül kommunikál. Igazi akár a nappaliba helyezhető PC-ről van szó, ezt erősíti meg a TV bemenet és a szériatartozék távirányító is.
A belépőszintű One-ban egy 1,5Ghz-es Core 2 Duo proci ketyeg, 2 GB memóriát és 320-as winyót pakoltak még bele. Alaplapra integrált grafikus kártyával $1299 (235 000,- Ft). A csúcsmodellbe 2Ghz-es proci, 3 GB RAM, 500 GB-s winyó és egy notebookokba tervezett Radeon Mobility HD 2600-as videókártya került. Ez utóbbit $1799-ért (325 000,- Ft) kínálja a Gateway.