Creative Zen X-Fi 2 – utolérte az érintőképernyő

By  | 

A Creative Zen X-Fi második generációs változata, ahogyan várható is volt ledobta gombjait és a már szinte kötelezőnek mondható full érintőképernyővel feszít. Természetesen a ráncfelvarrást követően a kijelző is felhízott úgy 3 collosra

Elődjéhez hasonlóan a Creative hangkártyáiban is megtalálható misztikus X-Fi audioprocesszor ketyeg a belsejében, mely nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a veszteséges hangtömörítő eljárások (pl. mp3) során keletkezett tökéletlenségeket kipótolja. Mi dolgunk, hogy elhisszük-e a marketingvetítést vagy sem, de a hangminőségre valószínűleg nem lesz panasz. Apropó veszteséges formátumok. Az új Creative Zen X-Fi 2 végre támogatja az egyre népszerűbb veszteségmentes FLAC (Free Lossless Audio Codec) formátumot is a vájtfülűek örömére. (Magam részéről a 192kbit-es mp3 felett már nemérzékelek különbséget, valószínűleg öregszem).

Ami a videókat illeti viszi a WMV-t, MPEG4–et és az DivX-et is a 8,16, illetve 32GB-s flash memóriának, illetve az AV kimenetnek hála pedig tökéletes hordozható filmnézegető is, amit TV-re is kiköthetünk a megfelelő kábel birtokában. Ezen kívül FM rádió és mikrofon is került bele, így diktafonként is használható.
Tengeretúli ára a versenytársakhoz hasonlítva egész kedvező. A 32-16-8GB-s modellek $230 (44 900,- Ft), $180 (34 900,- Ft) illetve $130-ért (24 900,- Ft) előrendelhetőek, a pontos megjelenésről viszont egyelőre nincs infó.