Esernyő méretűre origamizható bringa

By  | 

hubless_bicycle09

Az összehajtogatható bringák, bár rendkívül praktikusak, már ami a tárolást és hordozhatóságot illeti, többnyire még mindig nagyok és nehezek, körülményes összecsomagolni őket, és gyakran kell kompromisszumot kötni a kisebb méretű kerekekkel és vázszerkezettel.

hubless_bicycle04

Ezen próbál meg változtatni Gianluca Sada olasz designer, aki egy sztenderd 26 inches kerékpárt álmodott meg, nem kicsit átdolgozott kivitelben. Az már legelsőre szembetűnik, hogy az elegáns bicikli nélkülözi a kerékagyakat és a küllőket, a váza egy könnyed mozdulattal leválik a kerekeiről és lazán összecsukható, és egy egyedi hajtásláncú rendszert használ, ami kisebb kerekek segítségével a nagyobbakhoz horgonyozza magát.

hubless_bicycle07

hubless_bicycle03

Az egész kompozíció a kerekekkel együtt összeorigamizható a hozzá kapható trendi táskába, és nem lesz nagyobb a teljes csomag, mint egy normál utcai esernyő.

hubless_bicycle10

hubless_bicycle02

Azon kívül, hogy városi kerékpárként remekül használható, hátitáskában még repülőutakra is fel lehet vinni gurulós bőrönd helyett, a fapadosoknál persze némi felárral.

hubless_bicycle05

Egyesek látnak abban némi hátulütőt, hogy küllők nélkül, az extra kis kerekek és a megváltozott szerkezet miatt a kerekek fémszegélyére vezetődik el a kerékpáros súlya és így nehezebb lesz hajtani, de úgy tűnik, a készítőt ez nem igazán zavarja, folyamatosan terheléses teszteknek veti alá és pár prototípust már járat az utcákon is. Sada jelenleg befektetőket keres az elegáns bringa tömeggyártásának beindításához.

2 hozzászólás