iCufflinks – mandzsetta gomb Apple evangelistáknak

By  | 

Ha a reptéren, kávázóban, konferencián felcsapjuk a Macbook fedelét már messziről összetéveszthetetlenül egyértelmű lesz, hogy milyen gépet használunk, hova tartozunk. Ugyanígy ha a metrón ülve a kabátunk gallérja alól fehér fülhallgatók kúsznak a fülünk felé sejthető, hogy nagy valószínűséggel egy iPod/iPhone lapul a belső zsebben.

Ha hovatartozásunknak kiemelt alkalmakkor, rendezvényeken, bulikon is szeretnénk egy jól látható, mégis diszkrét vizuális megerősítést adni, akkor az iCufflinks lesz legalkalmasabb erre a célra. A Mac-ek megjelenését hozó szálcsiszolt alumíniumból készült mandzsetta gomb egy áramkört és egy pulzáló LED-et is rejt, mely a Macbook ki/bekapcsoló gombját mintázza.

A digitális mandzsetta gomb teljesen open-source, a LED pulzálásának mintáját kedvünkre programozhatjuk. Letölthető mind a forráskód, az áramkör leírása, CAD fileok és egy kis Help is az első lépésekhez.

A minőségi mandzsetták nem a Távol-Keleten, hanem Kanadában és az USA-ban készülnek. Ez az árcetlin is tükröződik, hiszen egy pár iCufflink-ért $128-t (23 990,- Ft) kell lecsengetnünk. Videó a tovább után!

9 hozzászólás

 1. M

  2011. június 19. vasárnap at 12:26

  Egy normális felnőtt ember ilyenekkel nem foglalkozik, főleg akinek mandzsettagombra van szüksége. Ez a „hudamenőhogyapplecuccomvan” jelenség geekeknek meg gyerekeknek van, ők meg messze vannak akár egy öltönytől is.

 2. as

  2011. június 19. vasárnap at 13:52

  Tényleg hatalmas hülyeség.
  Nincs bajom az Apple cuccokkal, a legtöbb tetszik, de az, hogy most valaki ezt kinyilvánítsa, hogy „Apple cuccom van”, hatalmas hülyeség.

  Azt meg általában kinevetem, akinek fehér fülhallgató lóg ki a zsebéből, hogy ipodra/iphonra volt pénz, de normális fülhallgatóra már nem

 3. Dodo

  2011. június 19. vasárnap at 14:07

  Hááát pedig minden a márkákról, birtokolt tárgyakról, külsőségekről szól, egy óra, egy autó, a cipőd, a napszemüveged, a mobiltelefonod, ez sem más.

 4. asd

  2011. június 19. vasárnap at 16:27

  Ez mondjuk igaz, de van egy határ szerintem.
  Oké, legyen valakinek iphone-ja, ipad, meg minden i betűs cucca, de az, hogy egy ilyen kis szart is beszerezzen hozzá, és ezzel hirdesse még jobban a cuccait, az sok

 5. M

  2011. június 19. vasárnap at 17:05

  nem az hogy sok, de egy, a képen látható jól öltözött üzletembernek az i cuccok eszközök, nem pedig óvodás rajongás tárgyai. a bmw klubokban sem 760L-esek vannak, hanem szakadt e30-os fiatal srácok. persze túlozva, de szerintem érthető mire gondolok.

 6. zs

  2011. június 19. vasárnap at 18:29

  Találóbb cím lett volna, hogy mandzsetta gomb idiótáknak.

 7. iChimaru

  2011. június 19. vasárnap at 18:45

  Az ötlettel önmagában nincs bajom, ha ez magabiztosságot kölcsönöz a tulajdonosának, ám legyen. Maga az a tény, hogy nem csak egy ONOFF gomb, hanem még diszkréten sleep-szerűen pulzál is (csak ne a színházban), kap egy szemöldök-felrántást és egy ejhá-t. Eddig tetszik, de komolyan. A cikket olvasva én gondolatban adtam érte 5.000,-et, de 30ért menjenek a f3nébe…

 8. Why?

  2011. június 20. hétfő at 06:53

  És sajnos a sok barom apple mániás meg is fogja venni… Amúgy az ilyen jól öltözött úriember (mint ahogy valaki más írta) nem hogy ilyen villogó sz*rt nem fog venni, de apple cuccokat sem. Inkább egy Thinkpad „azt jónapot”.

 9. Zsiffin

  2011. június 23. csütörtök at 15:04

  Ennek semmi köze az apple-hoz vagy máshoz. Csak ahhoz, hogy ha valahova mész akkor lássák hogy te is a felsőbbrendű büdös zsidók közé tartozol és ne kelljen az órád nézegetned meg az iphonod elővenned ha másik zsidót látsz